Una imatge actual de la plaça Reina Maria Cristina. Foto: Google Maps

La plaça Reina Maria Cristina es podria convertir d’aquí a un temps en la plaça Carme Claramunt, militant d’Esquerra Republicana i d’Estat Català i primera dona en ser afusellada al Camp de la Bota pel règim franquista després de ser empresonada el març del 1939 a la Presó de Dones de les Corts.

A principis de mes es va fer el primer pas per aconseguir aquest canvi durant la celebració del Consell Plenari del Districte. Tots els partits, amb l’excepció del PP i Ciutadans, van votar a favor d’una proposta d’ERC que demana aquest canvi. El portaveu d’ERC, Jordi Castellana, va afirmar que “és de justícia posar valorar la figura de Carme Claramunt, republicana afusellada pel franquisme amb denúncies polítiques de la Falange”. Castellana, però, va afegir que la petició del seu partit té com a objectiu “homenatjar totes les dones represaliades pel franquisme a la Presó de Dones de Les Corts i a totes les iniciatives de veïnes, familiars i preses polítiques que han aconseguit mantenir la memòria d’un espai de record nefast pel barri i la ciutat”.

A partir d’ara el canvi de nom haurà de passar els tràmits corresponents a la Comissió de la Ponència del Nomenclàtor, formada per representants de l’Ajuntament i experts en la matèria.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram