Un dels negocis que ja existeixen, a la travessera. Foto: Google Maps

L’Ajuntament imposa noves limitacions a l’obertura de botigues de souvenirs i de records de la ciutat i la rodalia del Camp Nou serà una de les zones afectades. En la sessió del Ple de divendres passat es va votar favorablement a aquesta restricció, que va rebre el suport de tots els grups municipals excepte Cs, el PP i la CUP, que es van abstenir. La mesura, segons el govern de Colau, persegueix mantenir l’equilibri dels barris i protegir el comerç tradicional.

Aquesta nova mesura afecta, principalment, les dues voreres de la travessera de les Corts. Des del punt on neix, a la confluència amb la carretera de Collblanc, i fins a la zona on hi ha l’estació de la Línia 3 de metro Les Corts (la cruïlla de la travessera amb el carrer Joan Güell), ja està prohibit que obrin més negocis d’aquesta mena. D’extrem a extrem, aquest tram fa gairebé un quilòmetre i mig.

Segons explica el consistori en la nota de premsa en la qual s’anunciava l’aplicació d’aquesta mesura, “la gran capacitat d’atracció de visitants del Camp Nou també fa necessari delimitar un àmbit d’ordenació dels establiments de souvenirs”. Així, el govern municipal fixa la zona amb més freqüència de pas la que hi ha compresa entre les boques de metro i el final de la travessera, i no donarà llicències per a més locals d’aquest tipus.

Aquest punt del districte, però, no és l’única zona de la ciutat on es restringeix l’obertura d’aquests comerços. Així, punts com l’entorn de la Sagrada Família, el cor del barri de Sant Antoni (aquests dos, al districte de l’Eixample) o els carrers més pròxims al Park Güell o la Casa Vicens (situats al districte de Gràcia) també veuran com no hi haurà més d’aquestes botigues.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram