El pla de xoc municipal contra els pisos turístics il·legals ha permès, durant els darrers dos anys, ordenar el tancament d’un total de 195 pisos turístics il·legals al conjunt del districte.

Aquestes xifres les van presentar la setmana passada la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, i el regidor de Turisme, i també del districte, Agustí Colom. Durant la presentació, Sanz va afirmar que el seu govern vol acabar amb la “barra lliure” de pisos turístics i va destacar que “el nivell de compliment de les ordres de tancament és molt alt”. També va anunciar que el pròxim 23 de juliol l’Ajuntament mantindrà una altra reunió amb plataformes de lloguer turístic per tal de seguir amb el control perquè només s’anunciïn pisos turístics legals.

Des de l’actual govern municipal reivindiquen aquests dos anys amb“mesures contundents i efectives”, com ara el reforç del personal dedicat a la detecció dels pisos i “la incorporació de nous inspectors i la creació d’un equip que fa cerca dels anuncis web”.

CAMPANYA COMPARTIDA
D’altra banda, l’Ajuntament també va presentar una campanya compartida amb les ciutats de Sevilla i Santiago de Compostela amb l’objectiu de conscienciar veïns i turistes sobre les conseqüències de les places turístiques il·legals.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram