Una imatge de la presentació de la segona edició del llibre ‘El comerç de tota la vida’. Foto: Districte

Més de cent establiments arrelats al territori des de fa més de 40 anys, amb segell propi i personalitat. Restauració, moda, estancs, salut i alimentació, són alguns dels sectors recollits en la nova publicació ‘El comerç de tota la vida’, que destaca, a més, els establiments emblemàtics i els de comerç verd. Es tracta d’un nou homenatge al comerç de proximitat de les Corts. Un comerç que desenvolupa un paper fonamental en l’economia local i contribueix a la cohesió i a la integració social del seu entorn.

El Districte de les Corts publica ‘El comerç de tota la vida’, un llibre que ja va veure la llum ara fa poc més d’un any, però que reapareix amb més comerços i més informació. I és que la publicació pretén reivindicar el paper de tots aquests establiments com a referents dels barris i del districte, i fomentar-ne el coneixement entre tots els veïns i veïnes. El llibre recull aquells comerços que durant molt temps han contribuït a la dinamització econòmica i a la cohesió social del districte de les Corts, donant-li una identitat pròpia.

Comerços que formen part de les tradicionals xarxes comercials del districte, així com de les dues noves: el Cor de les Corts i Les Corts Comerç 08028. El llibre incorpora, a més, un mapa de les associacions de comerciants i dades de contacte per incentivar l’associacionisme, ja que en els darrers anys les associacions comercials s’estan constituint en veritables entitats catalitzadores i impulsores del comerç de proximitat.

La publicació recull en total 105 comerços dels tres barris del districte, així com els que també formen part del Mercat de les Corts. En aquest sentit, es poden descobrir quins són els 14 comerços del mercat que van iniciar la seva activitat el 1961, any en què va ser construït el mercat. També es poden conèixer els 55 comerços de barri més tradicionals de les Corts, dos dels quals són emblemàtics i tres pertanyen a la xarxa de comerç verd. El comerç més antic d’aquest barri data de 1860 i és la Farmàcia Antiga.

Pel que fa al barri de la Maternitat i Sant Ramon, trobem 18 comerços, un dels quals forma part de la xarxa de comerç verd. L’establiment més antic és el restaurant Santilari, de 1944.

Finalment, al barri de Pedralbes s’hi troben 18 comerços arrelats, els dos més antics són del 1956: són la farmàcia Marín Sánchez i les instal·lacions Lavilla Calahorra. El llibre es pot consultar en línia al nou web del Districte: www.ajuntament.barcelona.cat/lescorts.

 

Associats per créixer

Tot i ser un dels districtes més petits, les Corts té un teixit comercial molt ampli que barreja el petit comerç amb grans centres comercials. Per tal de potenciar el comerç dels barris, el districte compta ja amb 5 associacions de comerciants. A les més antigues, com l’associació de concessionaris del Mercat de les Corts, el Mirall de Pedralbes o l’Eix Comercial Sants-Les Corts, s’afegeixen les creades el 2017: Les Corts Comerç 08028 i El Cor de les Corts, la més nova.

Aquestes associacions treballen per la cohesió del comerç de cadascun dels barris, tasca que combinen amb l’organització de tallers, activitats i fires de comerç per donar a conèixer els seus associats a la resta de la ciutadania.

L’Eix Comercial Sants-Les Corts reuneix els comerciants dels carrers Galileu, Vallespir i Joan Güell i els carrers de l’entorn. El Mirall de Pedralbes s’ocupa de l’illa formada pels carrers Capità Arenas, Manila, Manel Girona, Doctor Ferran i altres carrers propers a Pedralbes. Les Corts Comerç 08028 dinamitza els comerços del barri de la Maternitat i Sant Ramon i El Cor de les Corts treballa per impulsar el petit comerç al voltant d’una de les zones amb més centres comercials del districte, al barri de les Corts.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram