Una imatge del recompte fet fa dues setmanes. Foto: Ajuntament

L’edició d’enguany del recompte de persones sensesostre, feta fa dues setmanes, ha conclòs que a les Corts hi ha 30 persones vivint al carrer. La xifra suposa una millora respecte de l’any passat, quan el nombre de sensesostre que es van localitzar va ser 39. Al conjunt de la ciutat s’ha passat de les 1.026 persones de l’any passat a 956.

Un any més el recompte, que es feia per sisè any, el va organitzar la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL), una entitat formada per 38 organitzacions, entre les quals hi ha l’Ajuntament. Els encarregats de localitzar les persones que dormen al carrer van ser un grup de voluntaris, entre els quals hi havia gent que ha viscut al carrer i que ha pogut sortir d’aquesta situació.

QUE NINGÚ DORMI AL CARRER
Durant la presentació dels resultats, una de les portaveus de la XAPSLL, Maite Mauricio, va destacar la “metodologia consolidada” que hi ha darrere del recompte. També va subratllar que ara caldrà treballar i analitzar en profunditat les dades per poder extreure conclusions més acurades, tot i que va afegir que la xifra del recompte d’enguany “no presenta una gran variabilitat” respecte a l’edició anterior.

Per la seva banda, la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, va afirmar que, malgrat l’estancament de les xifres globals, la situació “no és una bona notícia per a la ciutat”. “No hem de descansar i no ho farem fins que no hi hagi ningú dormint al carrer”, va afegir Ortiz, que també va demanar una resposta conjunta de totes les administracions.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram