El preu del lloguer a les Corts és un dels més cars de la ciutat. Foto: Google Maps

La lluita dels llogaters per defensar els seus drets s’estén arreu de la ciutat. Tot i que l’activisme veïnal a les Corts, tant per la qüestió de l’habitatge com en altres temes, no és tan important com en altres zones de la ciutat, la problemàtica amb els lloguers també afecta el barri, cosa que ha provocat que els veïns s’hagin començat a organitzar. En aquest sentit, ahir es va fer un pas endavant amb la presentació, en un acte a l’Ateneu de les Corts, del Sindicat de Llogaters, del Grup Habitatge les Corts i de la campanya ‘Ens quedem’ promoguda pel mateix sindicat.

L’acte va arribar després que des del Grup Habitatge les Corts hagin treballat en els darrers mesos en detectar llogaters que puguin patir una situació complicada a causa d’un augment desmesurat del seu lloguer o d’una possible compra del bloc per part d’alguna immobiliària o fons d’inversió. Un dels portaveus d’aquest col·lectiu explica a Línia Les Corts que han detectat “tres blocs on els llogaters estan afectats per un canvi brusc en les condicions del seu lloguer”. Tots aquests veïns ja estan en contacte amb el Grup Habitatge les Corts, que continua el seu procés per detectar nous blocs afectats. . “A les Corts els preus del lloguer són molt alts, entre els 900 i els 1.000 euros de mitjana, i això està provocant problemes greus a molta gent”, explica aquest portaveu.

“ENS QUEDEM”
La campanya ‘Ens Quedem’ que impulsa el Sindicat de Llogaters té com a objectiu que “els desplaçaments forçats dels llogaters deixin de veure’s com una situació acceptable”. Des del Sindicat afegeixen que es tracta de “desnonaments invisibles que són un abús immobiliari que ens fa fora de casa nostra i que està destruint el teixit social dels barris”.

 

40% dels ingressos
per al lloguer

Un estudi presentat per l’Observatori Metropolità de l’Habitatge de Barcelona (OHB) el mes de febrer va alertar que gairebé el 43% de les llars de la ciutat on les famílies viuen de lloguer aquestes han de dedicar més del 40% dels seus ingressos a pagar el pis i els subministres associats.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram