L’equip del Barça de ‘Hockey +'. Foto: Districte

Un gran xarxa d’acció, de reflexió i d’interacció. Un espai amb l’objectiu de garantir la igualtat d’oportunitats en tots els àmbits. Això, i molt més, és l’Espai d’Inclusió de les Corts, pioner en aquest àmbit, i que aquest 2018 està de doble enhorabona. Per una banda, el Districte acaba de rebre la Menció Commemorativa de la Reial Federació Espanyola d’Hoquei (RFEH) pels 10 anys de suport al projecte d’’Hockey +’. De l’altra, enguany fa una dècada que el districte aposta pels espectacles de teatre inclusiu, i des del 2009 pel teatre infantil accessible.

El projecte d’’Hockey +’, que va néixer al Districte de les Corts i que compta amb el suport de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, va rebre divendres passat la Menció Commemorativa de la RFEH durant el sopar de gala del Torneig d’Hoquei Inclusiu de la Copa S.M el Rei i la Reina, que se celebrava a València. Un reconeixement per la celebració de la desena edició del Torneig d’’Hockey +’ de Sala, organitzat per l’Escola Moragas, el FC Barcelona i el Districte de les Corts, i al seu valor com a projecte d’inclusió de joves amb discapacitat intel·lectual a través de l’esport. El president de la RFEH, Santiago Deó, va fer entrega de la distinció al regidor de les Corts Agustí Colom, en un acte on també hi van ser tècnics del districte, així com Gabriel Barbeta, tècnic que conjuntament amb Jordi Lobo, coordinador del projecte, van impulsar la iniciativa. També els acompanyaven dos jugadors d’’Hockey +’, Juanjo Bergés, del RC Polo- CO Les Corts, i Víctor Cadenas, del FC Barcelona.

El d’’Hockey +’ és un projecte d’esport inclusiu on els equips estan formats per persones amb discapacitat intel·lectual provinents de centres ocupacionals i d’escoles dels diferents districtes de la ciutat que juguen en els clubs federats a la Federació Catalana de Hockey.

TEATRE INFANTIL
A banda de l’esport inclusiu, les Corts és pioner a oferir obres de teatre accessibles per a persones amb discapacitat visual o auditiva, i enguany celebra el desè aniversari d’aquesta iniciativa, que es duu a terme durant la festa major del districte. Va ser justament en un d’aquests espectacles, el 2009, on arran de la petició d’un infant amb discapacitat visual, es va posar en marxa el teatre infantil accessible al centre cívic Tomasa Cuevas-Les Corts. Subtitulació, audiodescripció en directe, interpretació en llenguatge de signes i visita tàctil a l’escenografia i vestuari, són les mesures d’accessibilitat que fan que petits i grans puguin gaudir plenament, i en igualtat de condicions, dels espectacles teatrals, que ara es programen periòdicament. Al mes de febrer, l’escenari del Tomasa Cuevas-Les Corts va ser protagonista de l’obra “El bosc com balla”, emmarcada dins el circuit Barcelona Districte Cultural.

La propera cita serà un espectacle infantil accessible al carrer. La plaça Comas es transformarà temporalment en un teatre, el pròxim 6 de maig a les 12 h, per acollir l’espectacle ‘Els secrets de Mr. Stromboli’ de la companyia ‘El que ma queda de teatre’ i ‘L’Avalot’. Una obra amb mesures d’accessibilitat adaptada a tots els públics.

 

Espai d’Inclusió 20+20+20

L’Espai d’Inclusió del districte de les Corts és un espai que aglutina tres grans grups de membres: entitats de persones amb discapacitat, entitats del tercer sector i empreses i institucions dels barris de les Corts.

Les accions i iniciatives de l’Espai 20+20+20 aglutinen els principis de compromís, igualtat, col·laboració, cooperació, confiança, respecte, transparència i participació. El Districte impulsa aquest espai amb l’objectiu de garantir la igualtat d’oportunitats en tots els àmbits, sumant les voluntats i les capacitats d’actors socials diversos, els quals poden aportar conceptes innovadors per enriquir un debat necessari per analitzar com ampliar les accions d’integració.

L’Espai d’Inclusió celebra una trobada anual on assisteixen els representants d’aquesta xarxa.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram