Imatge d’un dels aparadors que forma part del projecte. Foto: Rebobinart

Un total de 24 botigues de diferents comerços de l’Eix Sants-Les Corts, la majoria d’elles al carrer Galileu però també als carrers Vallespir, Can Bruixa, Europa i Joan Güell, tenen des de fa més d’un any les persianes pintades amb diferents obres d’art. Es tracta del projecte la Pinacoteca a Cel Obert, impulsat pels districtes de les Corts i de Sants-Montjuïc amb l’empremta artística del col·lectiu Rebobinart. Ara, per descobrir millor aquest projecte artístic, s’organitzaran tres rutes guiades gratuïtes, la primera de les quals es farà el pròxim 11 de març a dos quarts de dotze del migdia.

La iniciativa, centrada en el concepte de mecenatge, pretén ser un homenatge als comerciants i, al mateix temps, recordar l’important paper que van tenir com a mecenes durant els segles XV i XVI. Un fet que va fer d’ells els grans promotors culturals de l’època, i que va permetre a artistes com Botticelli, Da Vinci o Donatello emergir en el panorama cultural.

Algunes de les obres que es poden veure, que tenen una relació directa amb l’activitat comercial del negoci, són ‘La Senyoreta Lilith’ (Rossetti), ‘Retrat de dues nenes’ (Renoir), ‘Els menjadors de patates’ (Van Gogh) o el ‘Café de Montmartre’ (Rusiñol), entre d’altres, i han estat pintades pels artistes Jalón de Aquiles i Lucie Blin. Són, sens dubte, la millor mostra possible de la fusió entre art clàssic i art urbà. Per participar en les rutes cal inscripció prèvia al mail [email protected].

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram