Contratemps en la reurbanització de la Colònia Castells. El jutjat número 15 de Barcelona va suspendre de forma cautelar a finals de gener el sorteig de pisos per reallotjar 14 famílies afectades per aquest projecte urbanístic.

La suspensió cautelar arriba després de la petició d’una afectada a qui l’Ajuntament no li havia reconegut el dret a ser reallotjada perquè quan es va aprovar de forma definitiva el plantejament urbanístic vigent no estava empadronada a la casa afectada. La dona viu en una de les cases petites que hi ha al passatge de Piera que seran enderrocades.

Un cop coneguda la decisió del jutge, el regidor Agustí Colom va afirmar que l’Ajuntament “està obligat a complir la suspensió” però va expressar la seva “màxima preocupació” per l’endarreriment que provocarà la situació. Colom, que va recordar que el sorteig d’aquests pisos respon a un calendari acordat l’abril del 2016, va afegir que el Districte “farà tot el possible per trobar una solució” a aquest contratemps i poder tirar endavant el reallotjament de les famílies que havien de fer el seu trasllat durant els pròxims mesos als nous pisos. De fet, es vol fer arribar al magistrat una proposta perquè accepti un nou sorteig que inclogui la família que ha interposat la demanda que ha aturat el procés.

PROCÉS PARTICIPATIU
Mentrestant, el govern municipal ha anunciat que ja té a punt el procés participatiu per definir els usos dels 10.000 metres quadrats de terreny on ja s’han fet els enderrocs.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram