Una imatge del grup Tente en el Aire. Foto: Ajuntament

El Centre Cívic Josep Maria Trias i Peitx acull des del passat dia 9 de gener una nova edició del cicle trimestral de música clàssica ‘Emociona’t amb la clàssica’.

El tret de sortida el va donar la conferència del dia 9 prèvia al concert ‘Música mexicana del segle XVIII’, que va tenir lloc aquest diumenge. El primer ponent va ser el musicògraf i historiador de l’art Albert Ferrer, mentre que tot seguit va ser el torn dels músics de la formació clàssica Tente en el Aire, que van explicar, amb exemples concrets, els repertoris de la música catedralícia i teatral al Mèxic del segle XVIII.

Tot plegat va ser la millor prèvia possible al concert d’aquest passat diumenge, que va tenir com a protagonistes els mateixos Tente en el Aire. Es tracta d’una agrupació dedicada a la interpretació de la música mexicana antiga mitjançant criteris històrics i instruments d’època. El seu objectiu és difondre el llegat musical de la Nova Espanya (Mèxic virreinal), reconeixent-lo com a part històrica i cultural molt important del passat cultural i musical mexicà.

El següent concert del cicle, ‘La Sonata, una pieza para Sonare’ es farà el pròxim diumenge 28 de gener. El protagonista serà el pianista Rubén Russo, que interpretarà obres de Mozart, Scarlatti, Mompou, Beethoven i Schuman.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram