Els pisos d’Entença on viuran els afectats del passatge Piera. Foto: Gencat

El projecte de transformació urbanística de la Colònia Castells, convertit des de fa temps en un serial inacabable, farà un parell de passos importants aquest gener. El primer serà la posada en marxa del procés participatiu que ha de dissenyar la gran zona verda de 10.000 metres quadrats que es crearà un cop s’enderroquin les casetes del passatge Piera, mentre que el segon serà el sorteig dels pisos dels números 292-298 del carrer Entença on han d’anar a viure els veïns de les casetes del passatge Piera.

Pel que fa al procés participatiu, està previst que duri uns tres o quatre mesos. De moment, a partir de la segona quinzena de gener l’empresa dinamitzadora que gestionarà el procés començarà a fer el seu treball de camp per animar la gent a participar. Aquest procés participatiu també ha de servir per decidir com serà l’espai destinat a preservar la memòria històrica d’aquest lloc, ja que el Districte vol mantenir part de les casetes del passatge de Piera perquè facin de memorial.

D’altra banda, l’Ajuntament i l’INCASÒL van firmar a finals de novembre la compravenda de 34 habitatges protegits per gairebé sis milions d’euros. Un cop es faci el sorteig d’aquests pisos entre els afectats del passatge Piera, el trasllat dels veïns es podrà fer durant els dos mesos següents. Aquest grup d’afectats ja han aconseguit acordar les seves indemnitzacions.

Tot i això, l’acabament de tot el projecte encara va per llarg, ja que encara s’han de concretar les expropiacions de diferents blocs del mateix passatge Piera i els carrers Equador, Taquígraf Serra i Entença.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram