La Presó de Dones va funcionar entre 1939 i 1955. Foto: Districte

El Districte va anunciar a principis de mes la seva intenció de recuperar la memòria de l’antiga Presó de Dones de Les Corts. Per fer-ho, ha convocat un concurs d’idees per escollir l’equip encarregat de dissenyar el projecte d’un espai de memòria i un monument.

El concurs té per objectiu redactar el projecte d’espai urbà que delimitarà l’àmbit de l’antiga presó, on ara hi ha un centre comercial, i el monument Presó de Dones de les Corts, que se situarà al voltant del xamfrà nord-oest dels carrers Joan Güell i Europa. El projecte el coordinen les àrees d’Ecologia Urbana i Mobilitat, l’Institut de Cultura de Barcelona-Direcció de Memòria, Història i Patrimoni de l’Ajuntament i el Districte.

Durant la primera fase del concurs se seleccionaran cinc equips que rebran l’encàrrec de fer una proposta bàsica per tal que posteriorment un jurat, format per tècnics de les diferents àrees implicades en el projecte, triï en una segona fase l’equip guanyador que ha de fer el projecte executiu.

La Presó de Dones de Les Corts va ser, entre 1939 i 1955, un espai de repressió i empresonament de dones, moltes d’elles per motius polítics. Onze preses van ser afusellades al Camp de la Bota en aquesta etapa. L’any 1955, la presó va tancar després que les carcelleres de l’ordre religiós que gestionava la institució aconseguissin permutar la finca. La zona es va transformar ràpidament i no va quedar cap vestigi de la presó.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram