El districte se suma a la campanya contra la violència masclista durant la festa amb cartells col·locats al voltant dels espais de festa i amb altres productes divulgatius.

Amb aquesta campanya es vol combatre l’assetjament físic o verbal que de vegades te lloc durant les activitats festives, especialment a la nit. A més el Districte dóna suport al protocol contra les agressions sexistes redactat per Les Cortsenques dissidents.

BEURE AMB MODERACIÓ
D’altra banda, un altre dels objectius dels organitzadors de la Festa és que tots els assistents a les activitats nocturnes facin un consum responsable de les begudes alcohòliques.

Sota el lema ‘Jo faig que la festa acabi bé’, al programa de la Festa Major es poden trobar diversos consells sobre el consum d’alcohol, com ara la importància de beure “a poc a poc i assaborint la beguda”, “intercalar les begudes amb alcohol amb d’altres com l’aigua”, “acompanyar el beure amb menjar” o “portar el compte de les begudes”. Aquests consells són, lògicament, per a aquelles persones que no tinguin pensat conduir, ja que per a aquells que hagin d’agafar el cotxe queda clar que el millor és no consumir gens d’alcohol.

A banda de les qüestions relacionades amb la violència masclista i el consum d’alcohol, el component cívic de la Festa Major també té a veure amb altres qüestions. Alguns exemples d’això són la importància d’utilitzar les papereres i els banys públics, no continuar la festa a la via pública quan els concerts ja hagin acabat o vigilar amb el foc quan se celebrin activitats com el correfoc. Tots aquests consells formen part de la campanya de civisme ‘Compartim Barcelona’ que promou l’Ajuntament.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram