Ajuntament i Barça ja han arribat a un acord per a la reurbanització de l’entorn del Camp Nou. Foto: Cristian López

“No és cert que el projecte sobre l’Espai Barça que ha presentat l’Ajuntament sigui fruit d’un acord amb els veïns”. Amb aquesta contundència s’expressa la Coordinadora d’Associacions de Veïns i Entitats de les Corts en un comunicat fet públic abans-d’ahir juntament amb la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB).

Aquestes paraules arriben després que dimecres passat la comissió d’ecologia, urbanisme i mobilitat de l’Ajuntament donés llum verda a la modificació del Pla General Metropolità (PGM), tràmit indispensable per tirar endavant la remodelació del Camp Nou i el seu entorn. L’aprovació va comptar amb els vots favorables de BComú, PSC, Ciutadans i el regidor no adscrit, Gerard Ardanuy. Per la seva banda, el Grup Municipal Demòcrata, ERC i el PP es van abstenir i la CUP hi va votar en contra. La votació va arribar després que el 6 de juliol l’Ajuntament presentés la proposta de modificació del PGM després d’anunciar un principi d’acord amb el Barça, els grups polítics i els veïns.

ACREDITAR LA LEGALITAT
Tot i que el 6 de juliol l’Ajuntament va anunciar que en el principi d’acord també hi havia els veïns, aquests s’han afanyat a desmentir-ho. En el comunicat on neguen que l’anunci municipal sigui fruit d’un consens amb ells, els veïns recorden que durant l’última sessió participativa, feta el 5 de juliol, “les associacions veïnals no vam poder posicionar-nos el mateix dia respecte a la nova versió presentada, ja que no vam comptar amb la documentació fins al 10 de juliol”. Tot i això, reconeixen i agraeixen que l’Ajuntament “hagi modificat aspectes del projecte inicial” per donar cabuda a algunes de les seves reivindicacions.

Al mateix temps, també recorden que el 5 de juliol van demanar a l’Ajuntament tenir accés a l’informe dels serveis tècnics i jurídics de l’Ajuntament sobre les modificacions contemplades al PGM “per tal d’esvair els dubtes sobre si compleix la legalitat vigent”. Tot i això, lamenten que “encara no tenim el document”.

EL BARÇA ASSUMEIX EL COST
Deixant de banda la protesta veïnal, el principi d’acord que va anunciar l’Ajuntament el 6 de juliol implica que el Barça assumeixi el cost total de la reurbanització, que s’enfila fins als 122 milions. Així doncs, la proposta acordada entre el consistori i el club implica l’eliminació de la tanca exterior de l’estadi per passar a tenir un espai obert amb 33.000 metres quadrats de sòl. També quedarà modificada la intenció del club de construir dos edificis amb 36.000 metres quadrats de superfície per a ús comercial, que passaran a ser 30.000 metres quadrats. D’aquests, 18.500 seran per a oficines, 10.000 per fer-hi un hotel -amb 160 places com a màxim- i 1.500 per a restaurants i altres serveis.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram