El barri de la Maternitat i Sant Ramon ja té associació de botiguers. Foto: Arxiu

Des de fa uns mesos, el 08028 ha deixat de ser únicament el codi postal del barri de la Maternitat i Sant Ramon. Ara, aquest número que tots els veïns se saben de memòria, també serveix per donar nom a la nova associació de comerciants d’aquest barri, impulsada des del Districte de les Corts. Es tracta de ‘Les Corts Comerç 08028’.

Aquest nou i ambiciós projecte comercial neix amb la voluntat d’estimular la Maternitat i Sant Ramon en l’àmbit socioeconòmic i teixir complicitats amb els agents i entitats del territori. Agustí Colom, regidor del Districte, valora positivament la iniciativa: “Ens satisfà fer aquest acompanyament als establiments de proximitat. Estar units i constituïts en una associació els donarà molta més força per fer valdre la tasca que fan per recuperar el teixit comercial en aquest entorn del districte”.

‘Les Corts Comerç 08028’ va néixer a principis d’aquest any 2017 després de gairebé dos anys de feina. L’any 2015, el Districte de les Corts va detectar una debilitació en la implicació del teixit comercial als entorns de la Maternitat i Sant Ramon i va engegar un projecte per conèixer les necessitats del comerç del barri i crear una xarxa de col·laboració entre comerços i entitats. Un any més tard, durant el 2016, es van fer diverses accions i campanyes promocionals per potenciar el comerç de proximitat, com ara la campanya ‘Comença l’any fent barri comprant a la vora de casa’ en la que van participar 51 comerços, el projecte ‘Fent barri, tu hi comptes’ o un programa d’activitats durant la Festa Major de les Corts.

Finalment, a inicis d’aquest 2017 es va configurar l’associació en col·laboració amb el Districte, que n’ha fet un acompanyament durant tot el procés de creació i ha participat en la redacció del pla estratègic i de comunicació, entre altres aspectes.

MÉS DE 60 ASSOCIATS
Tot i la seva curta vida, l’associació ja compta amb més de 60 associats entre comerços, clubs esportius, empreses de servei i establiments de restauració. Entre els objectius que vol treballar l’agrupació de comerciants destaca la comunicació bidireccional entre Ajuntament i els associats, el coneixement actualitzat de la legislació del negoci i de les oportunitats de suport que ofereixen les administracions, l’intercanvi i col·laboració entre comerços, l’accés a sessions de formació i a eines de millora de la gestió dels establiments, la dinamització del comerç i l’impuls del consum de proximitat i implicació amb el barri i les entitats del territori.

‘Les Corts comerç 08028’ estrenarà pàgina web el pròxim mes de setembre, amb els seus associats com a principals protagonistes i on es podrà trobar informació relativa a activitats, agenda i altres projectes. També aprofitarà la Festa Major de les Corts per presentar-se oficialment.

 

Un projecte social

D’altra banda, en l’àmbit social, l’associació està construint un projecte amb l’Associació de Discapacitat Visual Catalunya i el Club Mediterrani per facilitar la natació a les persones cegues. Un projecte innovador a la ciutat promogut per tres entitats del barri. També han signat l’acte de compromís de Barcelona + Sostenible i busca sinergies amb altres associacions i ja estant en contacte amb l’Eix Comercial Sants -Les Corts.

A banda d’aquest vessant social, ‘Les Corts Comerç 08028’ també representa una aposta clara per la proximitat i s’afegeix a altres projectes ja engegats des del districte de les Corts per tal d’impulsar el teixit comercial dels seus barris. Un d’ells ha estat la publicació del llibre ‘El comerç de tota la vida’, que recull 64 comerços i establiments arrelats al territori, genuïns i amb personalitat, que són signe identitari del districte i la ciutat de Barcelona.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram