La majoria de cortsencs creuen que les Corts és un districte segur. Foto: Arxiu

Les Corts és el districte de la ciutat on els seus veïns tenen una percepció de seguretat més alta. Així ho mostra l’Enquesta de Victimització que l’Ajuntament ha presentat recentment, en la qual s’observa com els cortsencs puntuen amb un 7,3 sobre 10 la percepció de seguretat que tenen, mentre la mitjana de la ciutat és d’un 6,5 sobre 10. La xifra cortsenca representa un creixement de 0,2 punts respecte la de l’any anterior (2015).

Tot i això, l’enquesta també assenyala com a les Corts, tot i liderar la percepció en seguretat, és el districte on hi ha més veïns que creuen que l’evolució de la mateixa ha empitjorat durant l’últim any. Els veïns que tenen aquesta opinió són el 24,5% -és a dir, un de cada quatre- mentre la mitjana dels 10 districtes és del 17,8%. D’altra banda, un 45,3% creuen que segueix igual i un 15,8% consideren que ha millorat.

VÍCTIMES D’UN DELICTE
Aquesta enquesta municipal també mostra com a les Corts, durant el 2016, una de cada quatre persones (24,9%) va ser víctima d’un o més delictes. Això suposa que les Corts sigui el quart districte on es van cometre menys delictes. El districte on n’hi va haver menys és Horta Guinardó, amb un 20% de veïns que diuen haver-ne patit un o més. El segon és Gràcia (21,6%) i el tercer és Nou Barris (24,3%).

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram