Un moment de l’entrevista de Línia Les Corts a Recasens. Foto: PDeCat

El Grup Municipal Demòcrata (GMD) va celebrar el passat 22 de juny al Centre Cívic Can Deu un acte de balanç dels dos primers anys de govern de Barcelona En Comú a l’Ajuntament, un d’ells amb el PSC com a soci.

L’acte es va posar en marxa amb la intervenció del portaveu de la formació, Joaquim Forn, que es va mostrar molt crític amb la gestió del govern que encapçala l’alcaldessa Ada Colau. Forn, entre altres crítiques, va recriminar a Colau la situació que es viu des de fa mesos al metro, amb una vaga setmanal que continua vigent per la manca d’acord entre TMB i els regidors.

Després d’una breu intervenció dels consellers municipals, va arribar el torn de l’entrevista que Línia Les Corts va fer a Sònia Recasens, la cap de files de la formació al districte. Durant el repàs a les principals qüestions que han afectat les Corts durant aquests dos anys, Recasens també es va mostrar molt crítica amb la gestió feta, primer per la regidora Laura Pérez, i posteriorment per Agustí Colom, l’encarregat de substituir-la. Referent al cas de l’okupació d’un edifici al carrer Benavent a l’octubre de l’any passat, la regidora del GMD va afirmar que Pérez “es va posar a la vorera dels okupes per sorpresa de tots”. Tot seguit, pel que fa a la polèmica amb el projecte de la residència del Bisbat, i la consulta que els veïns demanaven, Recasens el va posar “d’exemple paradigmàtic del que passa amb el populisme, ja que es generen expectatives als veïns que són falses”. En el mateix nivell de “generar expectatives”, Recasens hi va situar l’Espai Barça, del que va dir que el govern no està complint els terminis.

Finalment, la cap de files a les Corts del GMD també va fer referència a dues qüestions de ciutat, com són el turisme i el preu del lloguer. “Es va alimentar una turismefòbia que ara se’ls gira en contra”, va dir Recasens, que va afegir que, en el cas dels preus del lloguer, “han pujat un 15% sota el mandat de l’alcaldessa que ve de la PAH”.

Per acabar, va intervenir l’exalcalde de la ciutat, Xavier Trias, que va acusar l’actual govern de basar la seva actuació en la “demagògia i el populisme”.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram