El concurs ha arribat enguany a la dissetena edició. Foto: Cristian López

El roserar del parc Cervantes va acollir el passat cap de setmana la dissetena edició del Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona.

Un any més, les Corts va acollir aquest concurs de reconegut prestigi, que enguany va comptar amb la participació de 21 obtentors de vuit països, que van presentar un total de 84 varietats de roses noves a concurs, vuit menys que l’any anterior. Els països participants van ser Alemanya, Bèlgica, Dinamarca, Espanya, Estats Units, França, Uruguai, Itàlia i Països Baixos.

El jurat internacional encarregat de la selecció de les millors roses, integrat per 80 experts, va premiar a la Rosa EVEfrais, sota la cura d‘André Eve i Jerôme Rateau, de França, amb el premi Especial Barcelona, que s’adjudica a la rosa que més premis obté en les principals categories -14 en total-. El jurat va premiar les roses en funció del seu vigor, desenvolupament, fullatge, fragància, resistència a les plagues, persistència o interès de la flor i la novetat, entre altres.

Totes les varietats del concurs han estat creades per roseristes a partir d’encreuaments de varietats que ja existeixen. Són inèdites i no han estat mai comercialitzades. Per obtenir una nova varietat els roseristes hi dediquen 10 anys abans de poder presentar-la a concurs o comercialitzar-la.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram