Una imatge de l’edició de l’any passat. Foto: Districte

L’Ajuntament de Barcelona, a través del Districte de les Corts i de l’Institut de Cultura, el centre d’estudis musicals A Tempo i l’associació ‘Per l’Altre Cor Cremat de Barcelona- ajut al quart món’, engeguen la 13a edició del Concurs Internacional de Música de les Corts (CIM), que se celebrarà a partir del 22 de maig a la ciutat. Enguany el concurs, convertit de fa temps en un clàssic musical del districte, aplegarà a 93 intèrprets de tot el món.

El concurs, destinat a joves intèrprets d’entre 18 i 35 anys, pretén impulsar la interpretació musical i difondre la música clàssica, donar suport als joves que comencen la seva carrera musical, fomentar la cultura de proximitat i donar visibilitat a iniciatives culturals que es porten a terme a diferents espais de la ciutat. Dividit en dues categories, instrumental i de cant, aquest 2017 el CIM comptarà amb participants de diferents països, com ara Àustria, Guatemala, Alemanya, Corea, Rússia, Suècia, Portugal i de l’Estat espanyol.

TRES FASES
Els participants tindran per endavant tres intenses fases fins a arribar a l’escenari de l’Auditori AXA. La primera d’elles, la fase de selecció, es farà al centre d’estudis musicals A Tempo entre el 22 i 23 de maig. El primer dia serà el torn dels participants en la categoria de cant, mentre que l’endemà, el dia 23, actuaran els participants de la categoria instrumental. En aquesta fase, els concursants poden escollir el repertori que vulguin. D’aquesta selecció es classificaran 16 intèrprets, 8 de cada categoria, a la fase de concert.

La fase de concert és la segona prova a superar. El centre cívic Can Deu servirà com a escenari i les audicions seran el 24 de maig en categoria de cant i el 25 de maig en la categoria instrumental. Tan sols 8 intèrprets (4 de cada categoria) passaran a la fase definitiva.

L’Auditori Axa acollirà la fase final del CIM, el dissabte 27 de maig a les 18 h. A l’escenari de Diagonal actuaran els vuit finalistes, quatre de cada categoria, per intentar erigir-se com a guanyadors del certamen. Els guanyadors (un de cada categoria) rebran un premi de 3.000 € i els finalistes (un de cada categoria) de 1.000 €. A més, el CIM, a diferència d’altres concursos similars, ofereix als guanyadors l’enregistrament d’un CD amb la discogràfica Solfa Recordings i la possibilitat de participar en alguns esdeveniments musicals de la ciutat.

Per valorar les actuacions, el jurat d’enguany està conformat per 17 membres, tots ells lligats a l’àmbit musical: cantants o intèrprets, professors, agents musicals, directors de revistes musicals, compositors, crítics musicals, periodistes musicals, entre altres perfils. Les invitacions per a la final ja estan disponibles a la recepció de la Seu del Districte.

 

La presentació, a la Virreina

Escenari barroc de luxe per acollir la presentació oficial del Concurs. Ahir, 16 de maig, va tenir lloc l’acte de presentació a la ciutadania, sector musical i entitats culturals del 13è CIM, al Palau de la Virreina de Barcelona.

L’acte, que va començar a la una del migdia, va comptar amb la presència de Francisco Sierra, president del Districte de les Corts; Agustí Colom, regidor del Districte de les Corts; Sílvia Chocrón, directora del Centre d’estudis musicals A Tempo; Mercè de la Torre, presidenta de l’Associació Per l’altre cor cremat de Barcelona-Ajut al quart món; Marc Heredia, pianista i guanyador de la quarta edició del CIM i Alberto García Demestres, compositor i membre del jurat. L’acte va estar conduït pel periodista i escriptor Marcel Gorgori.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram