David Carabén (Mishima) va ser un dels protagonistes de l’edició de l’any passat. Foto: Districte

El festival ‘Escenari literari’ aterra a les Corts per tercer any consecutiu els pròxims 18, 19, 20 i 21 de maig. Un festival obert, per escoltar, debatre, mirar i ballar al voltant de les lletres, que es consolida, any rere any, al districte. La música, la dansa i la literatura són els tres ingredients principals que cuinen, a foc lent, el festival, que enguany arriba amb un programa ple d’activitats per a públics de totes les edats.

Entre els objectius del certamen hi ha la participació activa del públic en les diferents activitats proposades, viure la literatura des d’altres disciplines com la dansa, la ciència o la música, i que les places i altres espais públics del districte tornin a tenir la seva funció de punt de trobada entre el veïnat i la cultura.

Durant els dos primers anys, l’‘Escenari literari’ ha aconseguit portar al carrer la literatura, la música i la dansa amb tertúlies literàries, presentacions de llibres, espectacles musicals i balls al carrer. Enguany, el programa, coordinat per l’escriptor i periodista cultural Albert Lladó, se centra en la memòria com a eix temàtic, oferint converses literàries d’editors, periodistes i escriptors; contes teatralitzats; recitals poètics; concerts musicals, dansa i arts escèniques. El festival es divideix en tres grans cicles.

MEMÒRIA I LITERATURA
Dins de la secció ‘Memòria i Literatura’ es podrà gaudir del cafè literari ‘La memòria com a artefacte literari’ (divendres 19 de maig, a les 18 h al Centre Cívic Can Deu) amb Maria Bohigas, responsable del segell Club Editor i néta de Joan Sales, que establirà ponts entre ficció i història. Tot seguit, el mateix escenari acollirà la tertúlia literària ‘Una novel·la, tres generacions’, on la periodista Gemma Ruiz recordarà com va recollir el testimoni de la seva besàvia, la seva àvia i la seva tia per construir ‘Argelagues’, la seva primera incursió en la literatura. D’altra banda, dissabte 20 de maig, a les 18 h (Centre Cívic Can Deu), l’escriptor Juan Soto Ivars proposarà una altra visió, menys èpica i més domèstica, de la Guerra Civil. Finalment i sota el títol ‘Avi, pare i fill’, l’escriptor Sergio Vila-Sanjuán exposarà la seva trilogia personal ‘Una heredera de Barcelona’, ‘Estaba en el aire’ i ‘El informe Casabona’.

ESCRIURE I LLEGIR
El cicle ‘Escriure (i llegir) des de les Corts’ apropa al veïnat a escriptors i prescriptors amb una forta relació amb la zona. Així, Juan Miñana, veí del districte, presentarà la seva darrera novel·la ‘Barcelona, bohèmia i humor’ dijous 18 de maig, a les 19 h (Cristalleries Planell). L’endemà, a les 19 h (Biblioteca Les Corts – Miquel Llongueras) el coordinador del club de lectura de la biblioteca, Álvaro Colomer, presentarà el seu nou llibre, ‘Aunque caminen por el valle de la muerte’. Dissabte dia 20 hi haurà dues activitats gairebé simultànies. La primera, a les 12 h (jardins del Clot d’en Salvi), adreçada als més petits, serà el conte teatralitzat: ‘Una aventura per les Corts’ i a les 12.30 h (Cristalleries Planell) es durà a terme un recital poètic a càrrec de l’escriptora uruguaiana Cristina Peri Rossi.

PLAÇA DE LLETRES
Com en edicions anteriors, el carrer és un dels espais més importants de ‘L’Escenari literari’. Per això, el darrer cicle es viurà, íntegrament, a la plaça de la Concòrdia. Començarà divendres 19 de maig a les 21 h amb un espectacle que combina la poesia amb la música, a càrrec d’Enric Casasses i Don Simón i Telefunken. L’endemà, a les 21 h, la cantautora Marina Rossell interpretarà “Cançons de la resistència”, on memòria, paraula i música actualitzen alguns dels himnes més universals contra la guerra. Finalment, diumenge a les 12.30 h, la ballarina Maria Muñoz i els músics Maria Arnal i Marc Sempere compartiran els seus universos creatius posant en relació el moviment i la paraula, en una producció del centre de dansa i arts escèniques La Caldera.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram