Imatge de la protesta de l’11 de març contra el projecte del Bisbat. Foto: Arxiu

Els veïns de les Corts que s’oposen a la construcció del nou complex residencial per part del Bisbat, que ells defineixen com un “hotel”, a la confluència dels carrers Remei i Galileu s’estan plantejant convocar una votació popular “perquè els veïns del barri puguin expressar la seva opinió sobre el projecte”.

Aquest grup de veïns s’emmirallen en la consulta que han anunciat que volen fer els veïns del barri de la Vila Olímpica contra la construcció d’un nou alberg, un cop l’Ajuntament ja ha anunciat que no la convocarà tot i la insistència d’ERC en la qüestió. De fet, insisiteixen a demanar al Districte que organitzi la consulta, ja que sempre han recordat que un dels pilars del programa electoral de Barcelona En Comú eren “les consultes veïnals”. Un escenari, però, que sembla lluny de produïr-se, ja que el regidor Agustí Colom ho descarta en una entrevista que publica aquest mitjà al·legant que “nosaltres no enganyem la gent. Quan es fa una consulta és perquè serveixi d’alguna cosa i en aquest cas estem davant d’una llicència reglada que no depèn d’una opinió”.

PROTECCIÓ DEL JARDÍ
Un dels aspectes del projecte que més han denunciat els veïns és que la construcció del complex residencial suposarà “la destrucció” dels jardins que actualment hi ha l’espai on s’ha de fer el nou edifici.

En aquesta línia, en l’últim informe municipal de patrimoni relacionat amb la protecció dels jardins, al qual els veïns i aquest diari han tingut accés, s’especifica que, tot i que els jardins no estan inclosos en els elements catalogats a protegir, la “conservació dels jardins” sí que apareix en l’apartat de possibles intervencions. De fet, el document remarca que l’espai enjardinat al voltant del nou edifici hauria d’augmentar, ja que està previst l’enderrocament de l’edifici de planta baixa que hi ha al costat. Això, però, no passa tal com està dissenyat el projecte actual.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram