Una imatge de la protesta del passat 2 de març. Foto: AMPA Ausiàs March

La polèmica que envolta el futur de l’Escola Ausiàs March sembla lluny d’apaivagar-se. Des de l’AMPA del centre han alertat ara que la intenció del Consorci d’Educació de transformar el centre en un institut no és, segons el seu punt de vista, viable.

En una entrevista al programa ‘El matí de Barcelona’ de Betevé, Gian-Lluis Ribechini, membre de l’AMPA, va afirmar la setmana passada que segons la normativa vigent l’Ausiàs March no es pot convertir en un institut amb dues línies de secundària i batxillerat per manca d’espai.

Ribenchini va explicar que l’AMPA ha fet uns càlculs amb la normativa existent sobre els espais que necessita un institut, que mostren que “l’Ausiàs March té 1.700 metres quan se’n necessiten 2.000 de superfície útil”. Ribenchini també va afegir que “el reial decret 132/2010 diu que un institut de secundària necessita un pati de 900 metres quadrats i el de l’Ausiàs March fa 540”. És per això, va remarcar aquest representant de l’AMPA, que qüestionen que “finalment es pugui fer un institut en aquest espai de la plaça Comas”.

MANIFESTACIÓ
Per tal de mostrar el rebuig als plans que el Consorci d’Educació té per a l’Ausiàs March i per exigir “la dignificació de les escoles públiques” del districte, les AMPA de les escoles Barcelona, Ítaca, Duran i Bas, Lavínia i la mateixa Ausiàs March es van manifestar el passat dia 2 de març. Els manifestants també van reivindicar un nou institut per al barri, que hauria de ser el d’Anglesola que el Consorci ha promès per al curs 2017-2018 i que s’ubicarà provisionalment a la Biblioteca Can Rosés. Sobre això, però, Ribenchini recorda que el 2008 ja hi havia un acord entre el Consorci, l’Ajuntament i la Generalitat però que “estem al 2017 i l’institut encara no existeix”.

Per la seva banda, el Consorci insisteix que l’oferta d’educació pública per al curs que ve implicarà una millora respecte dels cursos anteriors i recorda que al districte hi haurà una nova escola de dues línies i que s’afegirà una línia més d’ESO a l’Institut Les Corts. El Consorci defensa que “es dóna resposta a la necessitat creixent dels darrers anys d’escolarització infantil i primària” i afegeix que l’oferta educativa serà “de proximitat, equitat i qualitat”.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram