El Camp Nou va ser construït l’any 1957. Foto: Cristian López

Pas endavant entre el Barça i l’Ajuntament en el marc de les negociacions per a la futura modificació del Pla General Metropolità que ha de permetre posar en marxa les obres del nou Espai Barça. L’acostament de posicions s’ha conegut ara després que el club presentés el passat dia tres de febrer la nova proposta de modificació urbanística d’aquest projecte, consensuada amb el consistori, que té quatre grans línies d’actuació, una d’especial interès per als veïns de la zona.

Així doncs, a banda de la remodelació del Camp Nou i la construcció del Nou Palau i d’oficines no comercials i un hotel, l’entorn patirà una transformació amb els seus nous usos urbans, cosa que modificarà l’aspecte d’aquesta zona del barri de les Corts. El club s’ha ofert a pagar la urbanització del barri, cosa que farà que el cost total del projecte passi de 600 milions d’euros a 630, a canvi que l’Ajuntament aprovi més espais per a oficines i el nou hotel.

Aquestes modificacions afectaran els cinc carrers que envolten la zona (Travessera de Les Corts, Arístides Maillol, Joan XXIII, la Maternitat i Dr. Marañón), que patirien canvis importants al seu traçat i a les voreres i, al mateix temps, guanyarien zones públiques i verdes al seu entorn. Aquests canvis també tenen a veure amb la mobilitat, ja que Travessera de les Corts perdrà un carril però guanyarà zones d’aparcament per a mots. En canvi, el carrer de la Maternitat guanyarà un carril i serà de doble sentit, mentre que la rambla de l’Avinguda Joan XXIII quedarà unida a l’esplanada que envolta la Masia i farà que el trànsit es traslladi al costat del cementiri de les Corts.

“PLANTEJAMENT EQUILIBRAT”
Per la seva banda, la tinent d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, va comparèixer en roda de premsa just després que el Barça presentés el projecte per fer-ne una valoració. Sanz va afirmar que “es tracta d’una proposta força diferent de les presentades anteriorment No hi ha grans requalificacions per fer habitatges com la del 2010, ni tampoc centres comercials com la del 2002”.

Tot i que des de l’Ajuntament es veu amb “bons ulls” aquest projecte per ser un “plantejament equilibrat”, això no significa que tot estigui resolt i l’acord total sigui imminent. El consistori reclama que es compleixin una sèrie de requisits abans de donar el vistiplau definitiu. Aquests tenen a veure amb la mobilitat per garantir que els veïns puguin accedir a casa i sortir-ne els dies de partit, la definició d’un pla d’emergències, la urbanització de l’entorn i la limitació de l’alçada i els metres quadrats destinats a l’hotel, que haurien de passar de 14.000 a 10.000 metres quadrats. Caldrà veure com es tanquen aquestes qüestions en les negociacions que encara queden per fer -s’han de fer reunions d’ara i fins a l’abril-, tot i que el que sí que ja és un fet és que el calendari previst pel club patirà un retard.

Per últim, des de l’Associació de Veïns de les Corts, expliquen que tot just ara han rebut tota la informació del projecte i que encara l’han de valorar. La seva presidenta, Adela Agelet, explica a Línia les Corts que, tot i això, sigui quina sigui la valoració que faran del projecte “el que està molt clar és que la situació dels veïns ha de millorar, especialment en temes d’incivisme, que és una de les qüestions que més ens preocupa”.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram