Tardà (dreta) durant un moment de la seva intervenció. Foto: ERC

El portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Joan Tardà, va ser el passat dia 8 de febrer a l’espai AnGram de Revista Mirall per oferir una entrevista oberta per analitzar l’actualitat política que viu Catalunya i com aquesta es viu des de Madrid.

Tardà, entrevistat pel periodista Joan Solé, va fer referència a la “via autoritària” que està adoptant l’Estat a l’hora d’encarar el procés independentista. Una actitud que, segons Tardà, provoca que “el conflicte només s’ajorna”. És en aquest context, va explicar el republicà, que s’ha d’entendre el judici del 9-N. “No ens ha de sorprendre el judici. És la seva via, la via autoritària”, va afegir Tardà.

El desllorigador de la situació que va dibuixar Tardà passa, segons va remarcar ell mateix, en la celebració del referèndum. Per fer-lo, va dir, “tenim els instruments” i va deixar clar que “a Madrid ens ho poden posar difícil però només poden dificultar-ho”.

Per últim, el veterà polític d’ERC va afegir que tota aquesta situació es viu perquè “el problema singular de l’Estat espanyol és el cas dels catalans”.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram