Un any més, els cortsencs gaudeixen de Nadal amb moltes ganes. Foto: Districte

Nadal ja és aquí i les Corts ho està celebrant de la millor manera possible. És per això que aquests dies el districte s’omple d’activitats nadalenques que permeten als cortsencs gaudir d’aquestes festes tan especials.

El tret de sortida es va fer el 24 de novembre amb l’encesa de llums de Nadal a la plaça Comas. Durant l’acte hi va haver animació infantil i una xocolatada. Un altre dels actes destacats del novembre va ser el Mercat de Nadal a Pedralbes, que es va celebrar el 27 a la plaça del Monestir.

Amb l’arribada del desembre el calendari d’actes nadalencs es va ampliar. El passat dia dos es va posar en marxa la campanya de recollida de joguines ‘Aquest Nadal… cap nen@ sense regal’. Fins al dia 19 tothom qui ho vulgui pot portar joguines al Centre Cívic Joan Oliver-Pere Quart. Tres dies més tard de l’inici d’aquesta campanya, el dia 5, va arrencar la Fira de Nadal, organitzada per l’Espai d’Art, que estarà oberta fins al 23. La fira es fa a la Diagonal, on hi ha estands d’articles exclusius i artesanals, tallers de reutilització i reciclatge per a tothom, música en viu, venda solidària… A la mateixa Diagonal, entre Gandesa i Numància, aquest dissabte se celebrarà la Fira nadalenca jove i la Fira +35.

Una altra de les coses que no pot fallar aquests dies és el pessebre. Des del dia 8 i fins al pròxim 2 de febrer l ‘Església de Sant Ramon Nonat acull un pessebre gegant amb llum i aigua corrent. Es pot visitar de vuit del matí a una del migdia i de les cinc de la tarda a les vuit del vespre. La inauguració d’un altre pessebre, el del Mercat de les Corts, va fer que dissabte passat es fes una xocolatada popular que va servir per recaptar diners per a La Marató. Per últim, el Monestir de Pedralbes, juntament amb la mostra de Diorames, també té el seu pessebre, que es pot visitar fins al dos de febrer.

MÚSICA
A les Corts, el Nadal també és sinònim de música i cultura. Això es va poder comprovar el dia 11 de desembre amb la celebració del concert de Nadal de la Banda Simfònica de les Corts al Centre Cívic Tomasa Cuevas.

La música, però, no s’acaba aquí. Demà passat el protagonisme serà pel Gospel. El Centre Cívic Josep Maria Trias i Peitx acollirà el concert solidari de BACTUA i el Casal de Joves el concert de Yonder Choir. Diumenge i dimarts el protagonisme tornarà a ser per al cant coral amb la celebració de la trobada de corals de les Corts al Monestir i un concert de cant coral al Casal de Gent Gran de Can Novell. Encara caldrà esperar uns dies però un dels actes estrella serà el Concert d’Any Nou que se celebrarà el 8 de gener a l’Auditori Axa. Actuaran la Coral Quòrum i l’Orfeó de les Corts.

Per últim, qui també es bolca en les festes de Nadal són els comerciants. Des del 25 de novembre i fins al 6 de gener ofereixen més de cent ofertes i promocions i organitzen diferents activitats.

 

EL DIA MÉS ESPERAT

Un dels moments més esperats d’aquests dies, especialment pels més petits, és l’arribada dels Reis Mags d’Orient.

Abans que la nit del 5 s’omplin de joguines totes les cases del districte, els més petits hauran de fer saber als Reis quins són els seus desitjos. Entre el 27 de desembre i el 5 de gener a l’Illa Diagonal es podrà fer el lliurament de la carta als Reis. La mainada també podrà participar en un taller de fanalets per decorar el seu. El mateix dia 5 al matí també se celebrarà una recollida de cartes i una cercavila musical de la Dixie Jazz Band a l’avinguda de Sant Ramon Nonat.

L’hora de la cavalcada arribarà a les cinc de la tarda, l’hora en la qual es farà la rebuda dels Reis a la plaça Comas. Hi haurà un espectacle a càrrec del grup de teatre ‘Ar tris tas’ i una hora més tard, a les sis de la tarda, la cavalcada començarà el seu recorregut. Sortirà de la mateixa plaça Comas i passarà per Joan Güell, la travessera de les Corts, Vallespir, el passeig Sant Antoni, Galileu, Can Bruixa, Joan Güell i acabarà als jardins de Can Mantega.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram