Massotkleiner i Soler, amb Humet al mig, a l’homenatge a Ovidi. Foto: Arxiu

El Centre Cívic Joan Oliver ‘Pere Quart’ serà l’escenari dimecres que ve d’un acte commemoratiu del 30è aniversari de la mort de Pere Quart, pseudònim de Joan Oliver, un dels grans poetes i dramaturgs de la literatura catalana del segle XX. Els protagonistes de l’homenatge, que tindrà forma de concert, seran l’actor Joan Massotkleiner i el músic Toti Soler.

La poesia d’intencionalitat satírica i irònica, sovint sarcàstica, va ser l’eix central de tota l’obra d’aquest poeta català i és una de les constants que expliquen millor Pere Quart. Amb el propòsit de remarcar aquest fil conductor de la seva trajectòria, Joan Oliver acariciava la idea, durant els últims anys de la seva vida, de fer una ‘antologia bufa’ de Pere Quart, la qual va acabar convertida en el seu testament poètic. Aquest testament es transforma ara en paraula i música vives de la mà de Massotkleiner i Soler, que enceten el seu particular recorregut a través de la poesia satírica catalana amb el seu primer ‘Satírics’. Serà un espectacle de versos, guitarra i cançó que resseguirà les millors pàgines de la magnífica Antologia Bufa de Pere Quart (tria de Joan Oliver), per commemorar el 30è aniversari de la mort d’aquest gran poeta.

PRESENTACIÓ DE LUXE
El concert comptarà amb una presentació de luxe a càrrec d’Àlex Broch, crític literari, amic personal de Joan Oliver (Pere Quart) i autor del pròleg de l’edició literària d’aquesta antologia.

La unió entre Massotkleiner i Soler no serà la primera vegada que es produeix. Tots dos artistes ja han demostrat el seu talent anant de la mà, en aquest cas al costat de Gemma Humet, a l’espectacle ‘L’Ovidi, poema sense acabar’, un recorregut per les cançons més captivadores i els ideals d’Ovidi Montllor.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram