El balear ha retrobat les seves millors sensacions al torneig. Foto: TCG

Les pistes del Reial Club de Tennis Barcelona van ser l’escenari de la constatació que Rafa Nadal s’ha retrobat amb la seva millor versió. El tennista de Manacor va aconseguir la seva novena victòria al Trofeu Comte de Godó diumenge passat contra qui havia estat el gran dominador del tennis al districte en els dos darrers anys, el japonès Kei Nishikori (6-4, 7-5). Després d’aquesta victòria, Nadal iguala els 49 títols sobre terra batuda de l’argentí Guillermo Vilas (rècord mundial). De fet, ell sol suma més títols en aquesta superfície que la resta de tennistes del top10 mundial junts.

“Ni havia marxat ni ara he tornat”, va assegurar el manacorí quan va ser preguntat pel seu moment de forma després de guanyar el campionat. “El més important és haver pogut guanyar el Godó un altre cop, la resta de coses són secundàries. No sé si això és irrepetible, però sí molt difícil. Ja tindré temps de mirar els rècords al final de la meva carrera”, va afegir el tennista balear.

En un partit que molts s’han atrevit a definir com el millor partit de la història del campionat, el mallorquí i el nipó van oferir el bo i millor del seu repertori davant dels 8.042 espectadors que van omplir la central de l’RCTB. Cap dels dos tennistes van estar còmodes servint i el primer set es va decantar per l’efectivitat en el break. Nadal va aprofitar les dues ocasions que va tenir per trencar el servei de l’asiàtic, mentre que Nishikori, que va tenir vuit oportunitats de fer-ho, només va poder concretar-ne una.

El partit no va canviar gens ni mica al segon set. Nadal va tornar a situar-se amb avantatge gràcies a un parcial de 3-0 que va posar Nishikori entre l’espasa i la paret. L’asiàtic, ja sense res a perdre, va arriscar i va començar a connectar cops guanyadors que li van servir per tornar a equilibrar la balança. Amb el 5-4, Nadal va gaudir de la primera pilota de campionat, però Nishikori, amb molta sang freda, va restablir l’empat. El balear va aconseguir defensar el seu servei i va tornar a traslladar la pressió al seu contrincant. Aquest cop, però, el japonès no va poder forçar el tie break i Nadal va aprofitar un dels seus match ball per tornar a fer història.

Com s’ha fet tradicionalment, el balear va celebrar la seva victòria a la piscina del club amb els aplegapilotes. Després de les victòries dels últims dies a Mònaco i al districte, el balear presenta la seva candidatura per al segon dels quatre grans, Roland Garros.

ELS BRYAN, CAMPIONS AL DOBLE
Per la seva banda, una de les millors parelles de la història, la dels germans bessons Mike i Bob Bryan, van aconseguir la seva tercera victòria al Godó derrotant Marcel Granollers i Pablo Cuevas en un partit molt llarg que es va decidir per un doble 7-5. Els californians ja havien aconseguit escriure el seu nom amb lletres daurades al torneig després de les victòries de 2003 i 2008 i són els grans dominadors del circuit amb 111 campionats en total.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram