El cas d’abusos sexuals es va destapar arran de la confessió de Joaquín Benítez. Foto: Arxiu

Tot i que primer els Maristes van voler presentar-se com a acusació particular en la causa dels presumptes abusos sexuals de l’exprofessor d’Educació Física Joaquín Benítez, la situació ha fet un gir i l’escola demana ara que es considerin prescrites 14 de les 16 denúncies.

El gir es deu al fet que els advocats de les víctimes i la Fiscalia es van oposar a què els Maristes poguessin ser acusació particular, ja que consideren que l’escola podria haver comès delictes com l’encobriment. La decisió encara s’ha de prendre però de moment els Maristes han decidit alinear-se amb la defensa de Benítez i demanar la prescripció de 14 denúncies. En un escrit dels Maristes al qual va tenir accés El Periódico, l’escola afirma que “en tots els supòsits descrits, els denunciants superen el termini de prescripció per al tipus penal que es dedueix de la seva pròpia denúncia”.

La Fiscalia, per la seva banda, considera que només n’han preescrit 13, ja que la catorzena podria ser un cas d’abusos continuats que no hauria prescrit per la seva gravetat.

Qui primer va plantejar si hi poden haver 14 denúncies prescrites va ser el jutjat d’instrucció número 6 de Barcelona en una pregunta, però la resposta de la Fiscalia va ser avisar que un cas podria no haver prescrit. El cas fa referència a una presumpta víctima que va denunciar tocaments entre els anys 2005 i 2009. En aquest cas el delicte d’abusos sexuals seria de caràcter continuat i el termini de prescripció no hauria acabat, ja que no han passat cinc anys des que el denunciant va complir la majoria d’edat.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram