Turistes búnquers Carmel

La regidora el districte diu que la Guàrdia Urbana ja ha sancionat alguns turistes. Foto: ACN

Des de l’entrada en vigor dels nous horaris d’accés als búnquers del Carmel, que estan tancats entre dos quarts de vuit del vespre i les nou del matí, els veïns de la zona s’han queixat que els turistes es queden al voltant de la tanca, o inclús la salten, i deixen el perímetre ple d’escombraries.

La regidora del districte, Rosa Alarcón, ha assegurat que durant les dues últimes nits la Guàrdia Urbana ha posat sancions per aquest motiu. Tanmateix, Alarcón ha defensat que la tanca sí que ha tingut un efecte “dissuasiu” en la presència de turistes a l’entorn. Segons la regidora, la situació en aquests moments “és millor que fa un mes”. Això no obstant, la regidora ha admès que el problema no està resolt i que el consistori “hi continuarà estant a sobre”.

Agents cívics

L’Ajuntament posarà ara agents cívics perquè durant els caps de setmana i vigílies de festiu informin dels nous horaris d’accés a l’entorn, que van entrar en vigor el 2 de maig. La regidora ha explicat que, a partir del pròxim cap de setmana, l’equip d’agents se situarà als accessos del turó i informarà dels horaris a qui hi vulgui accedir, però que, a més, aquests agents estaran en contacte amb la Guàrdia Urbana, que mantindrà el dispositiu com fins ara.

Peticions a Booking i Google

L’Ajuntament també ha distribuït la informació sobre els nous horaris als hotels i als apartaments turístics, així com a l’aplicació ‘Taxi al dia’. A banda, el consistori també ha sol·licitat a Booking que deixi de promocionar els búnquers del Carmel com un lloc turístic de la ciutat, i ha demanat a Google que incorpori la informació dels horaris d’obertura.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram