Torre Garcini segueix esperant la seva reforma. Foto: Twitter (@mvidal80)

El cas de la rehabilitació de la històrica finca de Torre Garcini és un d’aquells que sembla que no s’hagi de completar mai. A mitjans del 2018 l’Ajuntament va anunciar la seva expropiació per set milions d’euros i en aquell moment, teòricament, arrencava el procés perquè l’edifici es convertís en un casal per a gent gran.

Desembre del 2020. Han passat dos anys i mig de l’expropiació i la Torre Garcini està igual que sempre. Bé, de fet una mica més deteriorada que el 2018. El seu jardí torna a presentar un aspecte d’abandonament. La jornada de portes obertes celebrada fa dos anys i mig va ser una espècia de miratge.

“Tot plegat fa molta pena. El jardí sembla una selva i fa molt de temps que no sabem res del Districte”, afirma a Línia Horta Carme Martín, integrant de l’antiga plataforma Salvem Torre Garcini reconvertida ara en Obrim Torre Garcini. Fins i tot el nom de la plataforma es va adaptant per exigir l’objectiu final. Martín no és gens optimista i afirma que l’escenari que contemplen des de la plataforma és que la reforma no estigui acabada fins al 2023. En paral·lel, demana que fins que això no passi s’habiliti la primera planta de l’edifici per tal que alguna entitat com El Pou pugui tenir un local, tal com s’ha fet a Can Crehuet.

Des del Districte, per la seva banda, afirmen a aquesta publicació que el projecte “avança” i que durant el 2021 “està previst començar la part executiva” per tal de rehabilitar la finca i que el casal de gent gran pugui ser una realitat.