Actuació Sant Froilà

Foto: Ajuntament de Barcelona

Del 29 de setembre a l’1 d’octubre, la plaça major de Nou Barris acull la festa gallega per antonomàsia, Sant Froilà. Un clàssic que permet als participants acostar-se al bo i millor de la gastronomia, la música i les tradicions d’aquella terra. Un cap de setmana ple d’activitats de tota mena: concerts, desfilada de gegants, gaites, jocs tradicionals i una presència gastronòmica on no faltarà cap de les estrelles gallegues, com el pop a feira, els callos a la gallega o la famosa carn caldeiro. Aquesta és una de les activitats del programa BCNx10, impulsat per l’Ajuntament amb fons de l’impost turístic i gestionat per Turisme de Barcelona.

La Festa Major de Lugo, a Barcelona

Sant Froilà és el patró de Lugo, i en honor seu els gallecs celebren una gran festa major allà. I ara farà vint-i-set anys que la tradició va arribar a Barcelona. N’hem parlat amb Manuel Fouce, president dels Amics de Sant Froilà, i ens ha explicat que van ser “els gallecs de Lugo, i alguns d’A Corunya, els que van portar-la i l’han convertit en la segona festa de Barcelona, després de la Mercè”. El seu optimisme està justificat si ens atenim a la seva capacitat de convocatòria, gràcies, sobretot, a l’oferta musical. “L’any passat vam portar Panorama, la millor orquestra del món, i l’any que vam portar Juan Pardo es va col·lapsar la ronda. Recordo que la gent s’enfilava als arbres per veure’l”, relata. Enguany hi estan convidades dues orquestres gallegues molt populars: Tango i Ocaband.

Una part fonamental de la festa és la gastronomia. “Si no hi ha pop en una festa gallega, què hi vas a fer, doncs?”, reivindica Fouce. “Precisament qui el porta és de la confraria i està implicat al cent per cent en la festa. La bona matèria primera està garantida”, afegeix. A banda de la música i de la teca, diverses entitats de la comunitat gallega de la ciutat organitzen també jornades de promoció i divulgació de la cultura tradicional gallega i activitats gastronòmiques i folklòriques.

Per a més informació podeu consultar visitbarcelona.com/BCNX10.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram