Coincidint amb la celebració de la Festa Major d’Horta, el passat dia 6 de setembre va tenir lloc la presentació del llibre ‘L’Ateneu Hortenc, el Foment Hortenc i els Lluïsos d’Horta. Instrucció, esbargiment i cultura’, escrit per Carlota Giménez i Compte, historiadora, escriptora i veïna del barri de la Font d’en Fargues. L’acte va tenir lloc al Centre Cívic Matas i Ramis, que es va omplir de veïns amb ganes de descobrir la història d’aquestes tres entitats.

Giménez, que va estar acompanyada del també escriptor hortenc Màrius Serra, va fer durant la seva intervenció una extensa explicació de la història d’aquestes tres entitats hortenques. Va destacar la voluntat de participar en la societat de totes elles i contribuir el bé comú. “Són precursores del voluntariat”, va remarcar.

Tot seguit, els presidents de les entitats, Carmina Araguas (Ateneu d’Horta), Josep Lluís Santamarta (Foment Hortenc) i Miquel Àngel Aguilar (Lluïsos d’Horta) van agrair a l’autora del llibre la seva feina, de la qual van destacar que ha servit per donar valor a la història centenària d’aquestes tres entitats.