Els premis valoren la innovació en projectes educatius. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament ha premiat l’Institut Ferran Tallada, les escoles bressol municipals Tris-Tras i Cargol i les escoles d’educació infantil i primària Àngels Garriga i Torrent de Can Carabassa a la segona edició dels Premis Barcelona Innovació Educativa. L’acte d’entrega dels premis es va celebrar el passat 25 de març al Saló de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona. El consistori ha valorat positivament diversos projectes iniciats per aquests centres educatius, que han aconseguit diversos guardons.

GUARDONS HORTENCS
Concretament, l’Institut Ferran Tallada ha rebut el premi en ‘l’àmbit ciutat’ pel projecte ‘Didàctic Esportiu’, que permet als alumnes de secundària fer més activitat esportiva durant les hores lectives. Així, s’ha valorat l’aportació positiva de l’esport pel foment de la vida saludable, l’esforç personal, la disciplina i el respecte. Per la seva part, les escoles bressol Tris-Tras i Cargol, i escoles d’educació infantil i primària Àngels Garriga i Torrent de Can Carabassa han estat premiades en la categoria de ‘l’àmbit districte’ pel projecte ‘Modelatge 0-6’. Aquesta iniciativa consisteix a donar continuïtat i coherència a l’escolarització d’infants de 0 a 6 anys per garantir-ne el desenvolupament harmònic. D’aquesta forma, s’ha coordinat la participació conjunta d’aquests centres educatius per portar a terme el projecte premiat.

PREMIANT LA INNOVACIÓ
Els Premis Barcelona Innovació Educativa tenen com a objectiu principal reconèixer i promoure els projectes innovadors i de renovació pedagògica impulsats per centres educatius a tota la ciutat. La idea dels guardons és mantenir viu l’esperit innovador i constructiu característic de l’educació a la capital catalana des del segle XX. Enguany se celebrava la segona edició dels premis. En total s’han premiat 17 projectes de diferents districtes barcelonins, entre els quals hi ha els dels centres educatius d’Horta-Guinardó.