El concurs arriba a la seva 14a edició. Foto: TMB

La 14a edició del Concurs de Relats Curts de TMB es va posar en marxa el passat 9 de març però s’ha readaptat a la situació actual provocada pel coronavirus. En aquesta línia, s’ha creat una nova categoria infantil per afavorir la creativitat i fomentar l’entreteniment, la lectura i l’escriptura dels més petits i joves.

Així doncs, fins al 15 de maig, nens i nenes d’entre 8 i 16 anys poden enviar el seu conte. Es farà una divisió entre la categoria de 8 a 12 anys i la de 13 a 16. Els autors hauran d’escriure un conte, real o fictici, amb la temàtica següent: ‘De la mateixa manera que Sant Jordi va matar el drac, si el virus fos un monstre, com ho faries per impedir que entrés a casa?’. La història ha de situar-se dins de casa i no hi pot haver més de quatre personatges.

La categoria tindrà cinc finalistes entre les dues franges d’edat. El conte guanyador serà l’argument del nou espectacle musical de la companyia teatral Dagoll Dagom, que s’estrenarà l’octubre del 2021 al Teatre Poliorama. El guanyador rebrà 1.000 euros en concepte de drets d’autor i podrà assistir amb la seva classe a veure la representació. El primer premi també inclou entrades al Tibidabo, al Zoo de Barcelona, un lot de llibres i invitacions per al Barcelona Bus Turístic i el telefèric de Montjuïc. El segon classificat s’endurà entrades per anar al Tibidabo i al Zoo. La iniciativa de la modalitat infantil es fa amb la col·laboració de Dagoll Dagom, el Parc d’Atraccions Tibidabo, el Zoo de Barcelona, el Barcelona Bus Turístic i el telefèric de Montjuïc.