Una pancarta reclamant que se salvin les cases. Foto: AV Horta

Els veïns d’Horta segueixen lluitant per evitar l’enderroc de les dues finques de l’illa de les Bugaderes. La data s’aproxima, tot i que des de l’Ajuntament asseguren que no està concretada. El passat 4 de juny un grup de joves van concentrar-se a l’espai amenaçat i van entrar en una de les dues finques que seran enderrocades. Pocs dies abans, el 29 de maig, mig centenar de veïns es van concentrar davant la seu del Districte per mostrar el seu rebuig a l’enderroc i fer una recollida de signatures.

Una de les solucions que salvarien les dues finques de ser enderrocades és la catalogació com a patrimoni protegit. “Els terrenys d’aquestes cases està qualificat de jardí públic i no pot haver-hi edificació. L’excepció és que estiguin protegides”, explica Dolors Canudas, integrant d’El Pou. El problema és, segons explica, que des de l’Ajuntament consideren que no tenen valor. “Ells contemplen un valor artístic i històric que no sabem quin criteri té. Per nosaltres forma part de la memòria del passat rural del barri i són un exponent únic a tota la ciutat”, defensa Canudas. Des d’El Pou consideren que protegir les dues finques suposaria, com a mínim, l’endarreriment del projecte.

“Si fos una casa modernista, de les classes benestants, s’intentaria salvar. Tota l’arquitectura senzilla que ha format els nuclis històrics s’ha menystingut”, lamenta Canudas.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram