L’illa és un projecte prioritari per l’Ajuntament. Foto: Arxiu

Ajuntament i Generalitat tornaran a negociar en les properes setmanes els projectes pendents a la ciutat. Un dels que més preocupa a l’alcalde de Barcelona,

Xavier Trias, és l’illa d’equipaments del Guinardó. “Necessito que aquest projecte tiri endavant, perquè és una necessitat que té el Guinardó. Si això vol dir que l’Ajuntament ha d’avançar algun diner en algun moment determinat perquè es puguin fer aquestes obres… si jo tinc capacitat econòmica, ho faré”. Així de contundent s’ha mostrat l’Alcalde davant l’encallament de les obres, aturades des de fa un any perquè la Generalitat no pot aportar la seva part de finançament.

L’illa és un projecte prioritari per l’Ajuntament ja que el barri necessita de diversos equipaments. Dins l’estructura que ara s’alça al Guinardó es preveu ubicar el nou mercat i un supermercat, un Centre d’Atenció Primària (CAP), una residència i un centre de dia per a gent gran, un casal de joves i un aparcament subterrani amb 144 places.

El president de la Coordinadora d’Entitats del Guinardó, Agustí Xifré, reconeix que, tot i que l’Ajuntament es “queda curt amb les nostres demandes” s’està fent “un pas endavant”. “És passar de tenir unes obres aturades a unes obres en marxa amb la finalitat d’acabar-les”, expressa Xifré.

En poques setmanes es confirmarà si realment es reactiven les obres de l’illa d’equipaments del Guinardó, que inicialment havien d’estar enllestides a principis de l’any 2014. Si finalment es reprenen les tasques, l’empresa pública Regesa, encarregada de l’obra, planifica que les obres no podran estar finalitzades fins abans de l’estiu.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram