Les nenes estaven unides per l’abdomen i el fetge

L’Hospital de la Vall d’Hebron ha aconseguit separar amb èxit a dues siameses de set mesos que van néixer unides per l’abdomen i que compartien el fetge. L’operació, molt delicada, ha durat set hores en les que la Núria i la Marta han rebut l’atenció de nombrosos especialistes.

Per dur a terme la intervenció ha estat necessària la participació de cirurgians pediàtrics i plàstics, anestesistes, obstetres, neonatòlegs, radiòlegs, infermeres i auxiliars. Tots ells han contribuït a la separació de les vísceres i del fetge de les petites, que a hores d’ara ja fan vida normal.

AMPLIACIÓ DEL CENTRE

L’Hospital també ha anunciat que l’Institut d’Oncologia de la Vall d’Hebron (VHIO) comptarà amb 7.000 metres quadrats més, destinats a ubicar els recursos per a investigar el càncer.

Les obres acaben de començar i es preveu que en 18 mesos el nou centre d’investigació estigui acabat. Sumant el temps que requerirà equipar els laboratoris i traslladar els equips, s’espera que estigui en ple funcionament a finals de l’any 2013.

El nou edifici estarà disposat en set plantes destinades al desenvolupament d’investigacions encaminades a descobrir avenços científics que ajudin a millorar la vida dels pacients. La fundació Cellex, entitat que lidera els donatius de mecenatge a Catalunya, ha estat l’encarregada de finançar el projecte que té un cost de més de 14 milions d’euros.

Un total de 90 investigadors del VHIO es traslladaran a les noves instal·lacions. Així, s’acabarà amb els actuals problemes d’espai i podran concentrar esforços en un mateix lloc i no repartits en diverses dependències dins l’Hospital com passava fins ara. També està prevista la incorporació de nous investigadors d’alta experiència. Es preveu que quan les instal·lacions estiguin en ple rendiment, hi treballin 150 investigadors.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram