“Els que em coneixeu sabeu que m’agrada escriure… però avui escriuré les paraules que no hauria volgut escriure mai: sí, Menéndez tancarà les seves portes al final d’aquest curs”. Així començava l’article que la directora de l’escola Méndez Pidal, Sílvia Llucià, escrivia al web del centre després que es donés a conèixer que l’escola no arribarà a celebrar el seu cinquantè aniversari.

Segons ha informat el sindicat en un comunicat, el centre, que té 50 treballadors i 300 alumnes des de P3 fins a quart d’ESO, ha al·legat que un descens de la matrícula ha provocat que la seva continuïtat sigui inviable.

La directora ha confirmat aquesta situació afirmant que “l’escola estava pensada per molts alumnes i tots els metres quadrats d’instal·lacions i les despeses que generen no poden ser sostinguts per un nombre d’alumnes que es va reduint any a any”.

El sindicat, però, ha retret la falta de voluntat negociadora de la direcció de l’empresa tot i que un grup inversor ha mostrat reiteradament el seu interès per comprar el centre i donar-li continuïtat. En aquest sentit Sílvia Llucià ha defensat que “hem pres totes les mesures que estaven a les nostres mans, i no hem pogut o no hem sabut trobar inversors prou solvents que permetessin la continuïtat del projecte”.

Davant d’aquesta situació UGT ha exigit a la direcció que no tanqui les portes a la possibilitat de buscar una situació que faci viable la continuïtat de l’escola i ha criticat “el greuge comparatiu que suposa per als empleats dels centres concertats que siguin considerats servidors públics a l’hora de retallar salaris, però que en canvi se’ls abandoni quan es produeixen situacions com aquesta.

El sindicat, a més, ha demanat a la Conselleria d’Ensenyament que exerceixi de mediadora per tal que l’escola continuï oberta i que, en el cas de que no sigui possible, s’impliqui per trobar una sortida als professionals que es quedaran sense feina.