Un moment de l’acte de lectura del pregó. Foto: Twitter (@JavierEdrosa)

Els veïns i veïnes d’Horta han dit adeu a l’estiu que està a punt d’acabar de la millor manera possible, tal com fan cada setembre. Ho van fer entre els dies 6 i 15 de setembre amb la celebració d’una nova edició de la Festa Major, que durant 10 dies va omplir el barri d’activitats culturals, esportives i musicals que van tenir una gran participació gràcies a la bona tasca de les diferents entitats i col·lectius de barri que les van organitzar.

El primer acte destacat de la Festa Major es va fer el dia 7 al parc de les Rieres d’Horta. Va ser la lectura del pregó, que va anar a càrrec de Roser Calafell, il·lustradora nascuda al barri. Calafell va fer un recorregut molt emotiu sobre els seus referents vitals relacionats amb Horta, al mateix temps que va destacar el potencial artístic del barri. També va fer una crida als veïns perquè s’impliquin en les entitats locals i va destacar que Horta “és un petit gran barri amb un teixit social admirable”.

Abans de la intervenció de Calafell, Andreu Clapés va ser l’encarregat de pronunciar el pregó jove. Clapés va reivindicar que “Horta segueix sent un barri amb identitat pròpia que intenta sobreviure a la globalització que fa temps que pateix Barcelona” i va criticar l’arribada de “franquícies de grans empreses” en llocs com la plaça d’Eivissa, que fan que “Horta s’assembli una mica més a Gràcia”. També es va mostrar molt crític amb la nova superilla del barri, ja que va denunciar que no s’ha notat cap canvi.

FOC I CULTURA POPULAR
Com és habitual, el foc i la cultura popular van tenir un gran protagonisme. Les matinades dels Diables d’Horta, la cercavila amb els Gegants d’Horta-Guinardó i el correfoc van ser alguns dels actes més destacats. També van ser molt concorreguts actes com la setena edició del Festa Rock, la tercera diada castellera o la festa rumbera. El punt final a la Festa Major es va fer amb els focs artificials dels Diables d’Horta al Parc de les Rieres d’Horta.

Arriba el torn de Montbau

Després de la d’Horta, arriba el torn de la Festa Major de Montbau, que començarà el 21 de setembre i s’allargarà fins al 6 d’octubre. Alguns dels actes destacats seran la tercera edició del Rock pels Xuklis, la caminada popular, la paella popular o la Festa de l’Aigua.