Horta-Guinardó és un dels districtes que està patint més el coronavirus. Foto: Arxiu

Horta-Guinardó, especialment Montbau i la Vall Hebron, i Nou Barris, en especial la Guineueta i Verdum, són els districtes que presenten taxes més altes de persones diagnosticades per coronavirus. Així es desprèn de l’anàlisi de les dades per zones, tal com recull l’ACN.

I és que, pel que fa a la relació amb la situació socioeconòmica, s’observa que la taxa d’incidència de la malaltia tendeix a ser més elevada entre aquelles persones que viuen en zones amb menor nivell socioeconòmic.

Tal com ha afirmat avui en roda de premsa la regidora de Salut, Gemma Tarafa, aquestes taxes més altes s’expliquen per “molts indicadors i possibles agents”. Per exemple, ha dit que són barris amb població molt envellida, on les condicions d’aïllament i confinament no s’han pogut fer com caldria. Alhora, també ha destacat que pot tenir-hi relació que són territoris amb més densitat de població en què la gent “surt i entra a treballar molt més”.

7.683 CASOS A TOT BARCELONA
Pel que fa al conjunt de la ciutat, a Barcelona s’han registrat 7.683 residents positius per la Covid-19 el mes de març, segons les dades publicades per l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) presentades avui mateix. Durant el mateix període hi ha hagut 2.629 defuncions a la ciutat, el doble que l’esperable segons les dades dels darrers anys.