Rosa Alarcón

La regidora Alarcón, al solar després de la desocupació. Foto: Twitter (@rosaalarcon)

Han sigut tres mesos de patiment per als veïns. Sorolls de dia i de nit, enfrontaments, falta de civisme i fins i tot sexe en públic. Tot això fins que la Guàrdia Urbana ha pogut desallotjar els ocupes del carrer Brussel·les del Guinardó. No ha sigut només una qüestió d’ordre, un informe de Bombers de Barcelona advertia que la nau que hi ha a l’interior del solar podria esfondrar-se en qualsevol moment.

Per tot plegat s’ha pres la decisió de fer net i desallotjar l’espai. La regidora del Districte, Rosa Alarcón, ha assegurat que s’estava fent un seguiment de la situació i ha justificat el retard en prendre mesures perquè una part del solar és de titularitat privada, precisament la part on hi havia els ocupes. Ara, finalment, “els veïns i veïnes respiren més tranquils després del desallotjament”, ha sentenciat Alarcón.

Jaume Collboni, tinent d’alcalde de Barcelona, ha aprofitat l’avinentesa per afirmar que “a Barcelona s’actua contra les ocupacions il·legals. Davant la il·legalitat, tolerància zero”.