Vicenç Gasca demana ajuda a les institucions públiques. Foto: Arxiu

La crisi econòmica està passant factura al sector del petit comerç. Un estudi elaborat per Esade i la Fundació Barcelona Comerç mostra que al llarg del 2012 els botiguers han vist caure les seves vendes un promig d’un 5%.

Aquest informe assenyala que sis de cada deu negocis de la ciutat van vendre menys l’any passat.

La tendència negativa s’ha pogut observar sobretot al llarg de la campanya de Nadal i el període de rebaixes d’hivern. “Tot i els esforços dels botiguers s’han confirmat les previsions: aquest quadrimestre ha estat molt dur, sobretot perquè portem arrossegant l’increment de l’IVA que es va produir al setembre”, explica a Línia Nou Barris Vicenç Gasca, president de la Fundació Barcelona Comerç.

Davant d’aquest panorama, Gasca ha demanat que es reobrin les inversions pendents a la ciutat per generar confiança entre els ciutadans i animar al consum. “En aquest escenari en el que tothom està preocupat pel seu futur laboral, són les institucions les primeres que han de generar confiança. Cal que creïn ocupació perquè torni a funcionar la roda”, apunta el representant dels comerciants.

DADES POSITIVES

L’informe també mostra algunes dades positives en referència a l’ús de les noves tecnologies. La facturació on line va crèixer l’any 2012 així com el nombre de comerços que obtenen ingressos a través de les vendes per Internet.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram