L’Institut Anna Gironella podria acollir més alumnes. Foto: IES A. Gironella

Una quarantena de famílies del barri de Montbau no han aconseguit plaça en cap de les opcions que van demanar per als seus fills que el curs que ve han d’estudiar primer d’ESO. De fet, tal com va publicar Betevé, en 25 casos els alumnes no han pogut entrar en cap dels dos instituts del barri ­–Narcís Monturiol i Anna Gironella– tot i que actualment estan en escoles adscrites.

Veient la problemàtica, les famílies van anar al Consorci d’Educació el passat 31 de maig per exigir una solució. Les famílies demanen que es creï un grup addicional a l’Institut Anna Gironella, cosa que la direcció del centre veu bé. De moment, però, hauran d’esperar què els respon el Consorci.

AUGMENT DE RÀTIOS
Al conjunt de la ciutat 25 grups de primer d’ESO de centres concertats i 65 grups d’instituts públics oferiran 31 places per grup. Amb aquesta ampliació el Consorci vol donar resposta a les 280 famílies que s’han trobat en la mateixa situació.

El president de l’ens, Josep González-Cambray, ha reconegut que no els agrada augmentar les ràtios però ho considera un mecanisme ‘”inevitable”’ en determinades zones . Cambray també defensa que els augments no perjudiquen els projectes educatius dels centres i envia un missatge tranquil·litzador a les famílies que les darreres setmanes s’han mobilitzat contra la manca de places i les ha avisat que els pròxims dies s’acabaran de veure a quantes famílies “satisfà” aquest canvi i poden optar les places planificades.

CONTRA LA SEGREGACIÓ
D’altra banda, per primera vegada s’ha tingut en compte, en el procés de preinscripció escolar, la preassignació de places de P3 a alumnat en situació de vulnerabilitat a la ciutat, una tasca que el Consorci ha dut a terme amb la col·laboració dels serveis socials. L’objectiu és que la concertada assumeixi places per a alumnes vulnerables.