Pisos socials Horta

Els edificis del número 39-45 del carrer Mont-ral. Foto: Arxiu

L’Ajuntament ha signat la cessió de dos edificis situats als carrers de Mont-ral, 39-45 i de Letamendi, 99-101, al barri d’Horta, on ja hi ha pisos socials, per tal que es rehabilitin. I, en paral·lel, s’enderrocarà un edifici de la mateixa zona, per tal de fer-ne un de nou que tindrà 12 habitacions amb bany i espais comuns a cada planta.

Així doncs, l’operació consisteix en una cessió dels dos edificis a la Fundació Hàbitat3, que serà l’encarregada de la rehabilitació per acabar tenint 56 habitatges de lloguer social nous. El cost de les obres, 3,2 milions d’euros, l’assumirà Hàbitat3 amb el finançament dels Fons Next Generation Rehabilitació, de l’Ajuntament i de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), a més del suport de diverses empreses.

Actualment, en aquests dos blocs que es transformaran, hi ha 38 pisos on ja viuen famílies a un preu de lloguer social, que continuaran vivint a l’edifici, que passarà a tenir 56 habitatges. Sobre aquest cas, des del consitori precisen que la previsió és “fer els treballs amb les famílies a la promoció, i anar-les reallotjant als habitatges que es vagin rehabilitant” i, si no fos possible, “se les reallotjarà en altres promocions”.

Pel que fa a les obres de l’edifici que s’enderrocarà per fer-lo de nou, el cost serà d’1,5 milions d’euros.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram