Un grup de veïns, amb samarretes reivindicatives, al Ple. Foto: Línia

A mitjans d’abril un grup de veïns del districte es va reunir amb el govern municipal per parlar de la cobertura de la Ronda de Dalt. Els veïns, que esperaven sortir d’aquella trobada amb alguna bona notícia que permetés encarrilar una reivindicació que lideren des de fa 28 anys, van acabar totalment decebuts.

La tinent d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, i la regidora Mercedes Vidal, juntament amb tècnics i directius de BIMSA, els van posar al damunt la taula una proposta que no té res a veure amb la reivindicació històrica veïnal, ja que no contempla la cobertura. Els motius van ser que es tracta d’una obra inviable pel seu elevat preu.

La polèmica es va traslladar al Ple de l’Ajuntament del passat 29 d’abril després que el grup municipal de CiU presentés una proposició que demanava “convocar urgentment la Taula de Treball” per fer el seguiment del cobriment de la Ronda de Dalt i “assignar recursos tècnics i econòmics per aconseguir que la cobertura sigui un fet”. Tots els partits de l’oposició hi van votar a favor i Barcelona en Comú, tot i la posició adoptada amb els veïns feia uns dies, es va veure obligat a votar-hi a favor.

El debat de la proposició, però, va encendre els ànims del Ple. La regidora de CiU, Maite Fandós, va encetar el debat acusant el govern de “només fer processos participatius quan és per aprovar les seves coses i ara han girat l’esquena als veïns”, mentre que el socialista Daniel Mòdol, que va reivindicar els 15 milions aconseguits pel PSC per a la cobertura, va deixar anar que “no es tracta de competir per saber de qui són els temes; els temes són de la ciutat”. Al seu torn, des d’Esquerra Republicana van acusar el govern “d’haver-nos enganyat a tots” i Ciutadans també va ampliar les seves crítiques a CiU “per fer una promesa electoralista de 400 milions d’euros durant l’última campanya”. Janet Sanz, visiblement molesta amb els atacs rebuts, va afirmar que el seu govern està “estudiant com fer possible la cobertura” però va deixar clar que no es comprometran “amb unes obres que són faraòniques i irrealitzables”.

DECEPCIÓ VEÏNAL
L’intercanvi de cops entre els partits el van presenciar, dempeus, quatre representants veïnals que van lluir una samarreta de protesta –també en van portar una per regar-li a l’alcaldessa Colau­ – on van fer visible la seva reivindicació històrica. Un d’ells era Lluís Cairell, el president de l’Associació de Veïns de la Teixonera, que mostra a Línia Horta el seu descontentament amb els últims moviments de l’actual govern. “Les mesures que ens van presentar fa unes setmanes són antigues. Nosaltres volem el cobriment i fa 30 anys que discutim el mateix. Ja dúiem un treball fet amb l’anterior govern, que es va despertar quan quedava un any i mig de mandat, i ara ens proposen tornar a recular”, explica Cairell.

El president de l’Associació de Veïns de la Teixonera assegura que la nova posició del consistori els ha agafat “per sorpresa” i lamenta que l’Ajuntament “es va presentar a la Taula de treball per donar la seva informació, no per treballar”. Sobre l’aprovació de la proposició del Ple que compromet el govern a començar les obres del cobriment, Cairell la celebra però deixa clar que “cal passar ja de les paraules als fets perquè els veïns ja hem tingut molta paciència”. Caldrà veure si els seus precs tenen algun efecte o no.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram