Rehabilitar el palauet del Laberint, dotar d’una escola bressol i una llar d’infants el barri de Can Baró, protegir els espais de la plaça Eivissa i abandonar el projecte del Túnel d’Horta. Aquestes són algunes de les peticions que els veïns d’Horta-Guinardó han presentat al Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2012-2015.

La Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) ha proposat més de 160 mesures dividides per àmbits, àrees temàtiques i districtes i recollides gràcies a la participació ciutadana. Aquestes demandes dels barcelonins tenen per objectiu millorar la ciutat en els propers tres anys.

A part de les millores específiques de cada districte, els ciutadans també han proposat mesures que afecten a la ciutat en general. Entre elles es troba l’ampliació de la xarxa d’escoles bressol, sempre mantenint el seu caràcter públic, i l’eliminació dels barracons escolars o retornar a la ciutat la gestió de l’aigua.

El tema de l’habitatge, que preocupa molt als ciutadans, també ha estat un pilar clau de les peticions. Els veïns demanen un pla de xoc per evitar els desnonaments de les famílies amb ingressos baixos i l’expropiació dels pisos de propietat dels banc per oferir-los com a habitatges socials. En aquest sentit, els ciutadans també han reclamat que el PAM contempli la creació d’una borsa d’edificis de lloguer de protecció oficial.

PER DISTRICTES

Els veïns dels altres nou districtes de la ciutat també han fet les seves peticions al PAM.

A Ciutat Vella, la FAVB ha demanat que el consistori desenvolupi un pla que fomenti el turisme responsable, que es legalitzi el nudisme a la platja de Sant Sebastià, que les Rambles es recuperi com un passeig ciutadà i que s’elabori un pla de mobilitat al casc antic.

A l’Eixample la inquietud més gran dels veïns rau en la preocupació per l’ús de certs espais del Districte. En aquest sentit, han demanat al PAM que compleixi amb la dotació d’equipaments del pla de la presó Model i que doti d’un ús ciutadà el recinte històric de l’Hospital de Sant Pau i la plaça de toros de la Monumental.

Per la seva part, els santsencs han demanat que es construeixi un pla comercial per la carretera de la Bordeta així com que es regulin els actes públics que se celebren a la muntanya de Montjuïc.

Que es revisi la segona fase d’enderrocs de la Colònia Castells, es construeixi un institut i s’elabori un nou pla de reordenació urbanística, han estat les tres peticions dels veïns de Les Corts.

A Sarrià els veïns han reivindicat retornar el monestir de Pedralbes al barri mentre que els de Gràcia han demanat que es construeixin més llars d’infants i que s’acabin les obres de remodelació de la Travessera de Dalt.

El nombre d’escoles bressol al districte de Nou Barris també preocupa als veïns per això han demanat que se’n construeixin més a Torre Llobeta.

A Sant Andreu la demanda més comuna ha estat la paralització del pla del casc antic i que es reverteixin les afectacions a unes 60 cases, que ja han provocat protestes ciutadanes.

Impulsar un pla pel barri del Besòs i la presó de Wad Ras i acabar amb les barraques del districte han estat les millores que han inclòs al PAM els veïns de Sant Martí.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram