El projecte ‘Tetris Verd’ de l’arquitecta Anna Planas elimina el pas dels cotxes i amplia la seva superfície

La plaça ampliarà el seu espai al desaparèixer els carrils de circulació de vehicles

A principis d’any arrencava un procés de participació entre els veïns d’Horta perquè opinessin sobre la futura reforma de la plaça Eivissa. El veïnat va ser unànime en el seu veredicte, que es va conèixer a mitjans de la primavera. Els veïns volien que la plaça Eivissa recuperés el seu caràcter de plaça de poble, que fos un lloc de trobada, on seure a descansar o a llegir tranquil·lament. Per aquesta raó, van demanar també, en la seva gran majoria, la prohibició de pas de vehicles.

Després que els veïns hi diguessin la seva, però, hi va haver el canvi de govern, i el projecte va quedar en silenci… Però només de manera pública, ja que administrativament el pla de reforma de la plaça ha continuat el seu curs natural i burocràtic, fins a principis de setembre, quan ja s’ha conegut el projecte final, de l’arquitecta Anna Planas.

SENSE COTXES

Un dels aspectes més rellevants del projecte d’Anna Planas és que el seu disseny elimina el trànsit de vehicles, tal com demanaven els veïns. De fet, el projecte de Planas ha estat el guanyador del concurs públic sobre aquesta reforma, que ha definit clarament alguns dels detalls que havia d’incloure el pla urbanístic, segons les aportacions que havien fet en el seu moment els veïns. Amb el nom de Tetris Verd, Planas s’ha imposat als restants 30 projectes que s’han presentat al concurs públic.

Anna Planas ha imaginat una plaça Eivissa més gran, ja que desapareixen els carrils dels vehicles. La plaça tindrà uns 600 metres quadrats més, el que permetrà habilitar o ampliar àrees de joc per als infants i més zones amb bancs o de descans per als adults. El projecte s’ha pogut consultar a la biblioteca Can Mariner en les darreres setmanes, ja que l’exposaven juntament amb els altres 30 projectes participants en el concurs públic.

Actualment, s’està redactant l’avantprojecte, que estarà llest abans de final d’any. Llavors, encara es podran introduir canvis. Les entitats veïnals han demanat al districte que aquest procés no s’allargui encara més.