Cinc escoles d’Horta-Guinardó participaran en el projecte educatiu XVII Audiència Pública als nois i noies de Barcelona en el que 700 estudiants de la ciutat elaboraran propostes relacionades amb la ciutat digital i les tecnologies al servei de les persones.

Durant aquest curs escolar, l’alumnat de sisè d’educació primària, secundària, batxillerat i educació especial de les escoles Piaget, Virolai, Mare de Déu de Montserrat, Rel i Pit-Roig, reflexionarà, juntament amb els seus mestres, sobre les funcionalitats d’Internet i les noves tecnologies.

Els joves barcelonins estudiaran les xarxes socials, així com les tendències de les noves tecnologies que marcaran el futur de la ciutat. Un altre dels ítems que tractaran en aquestes trobades serà el món de les aplicacions i els dispositius mòbils així com també propiciaran que s’adonin de les possibilitats i usos quotidians i educatius dels videojocs.

Amb tot, des de l’ Institut Municipal d’Educació de Barcelona, entitat que organitza l’activitat educativa des del curs escolar 1994-1995, es pretén que els estudiants comprenguin “què implica la implantació de la ciutat digital a Barcelona i de les tecnologies al servei d’una Smartcity sostenible” alhora que els facilitaran un espai de reflexió i debat per parlar dels usos responsables de les tecnologies digitals.

Un cop finalitzades les diverses activitats que conformen el projecte educatiu, una delegació formada per més d’un centenar de nois i noies presentaran les seves reflexions i les conclusions obtingudes a l’alcalde, Xavier Trias, en una trobada que tindrà lloc durant el mes de maig del 2013, i en la que també li faran propostes de millora.

Amb aquest projecte el consistori pretén fomentar la participació activa dels ciutadans més joves permetent-los opinar i fer propostes alhora que els anima a endinsar-se en la pràctica de la participació cívica.

GAUDIR DE LA CULTURA

Sota la mateixa premissa que en l’edició d’enguany, l’any passat els escolars van realitzar la XVI Audiència Pública titulada Barcelona cultura! Propostes per gaudir de la cultura.

En aquesta trobada el consistori va donar la veu als joves perquè “la seva opinió sigui tinguda en compte, en els diferents barris i districtes, a l’hora de fer el disseny cultural de la ciutat”.

Després d’un estudi en el que van valorar què era per ells la cultura i quins eren els reptes que creien que tenia la ciutat, els nois i noies van fer diverses propostes de millora al consistori.

En aquest sentit, els alumnes van proposar que l’Ajuntament “promogui la col·laboració entre les entitats d’un mateix barri; per exemple, organitzant a la seu del districte mostres d’entitats on també s’exposin activitats realitzades a les escoles i instituts” o que “faciliti l’accés a la cultura a la gent nouvinguda per a fer més intercanvis culturals”, entre d’altres propostes que van ser escoltades i tingudes en compte.

Barcelona, Ciutat Educadora

Barcelona acollirà l’any 2014 el XIIIè Congrès Internacional de Ciutats Educadores que tindrà lloc entre els dies 21 i 25 de maig.
“Barcelona, per tots els projectes als que participa i impulsa, atrau la mirada d’altres països”, ha explicat a Línia Nou Barris Gerard Ardanuy, regidor d’Educació i Universitats, qui també ha expressat la seva satisfacció perquè Barcelona aculli la propera trobada.
“Aquesta és una gran oportunitat per a la nostra ciutat, ja que aprofitarem aquest congrés per posar en valor la capacitat innovadora de Barcelona en l’àmbit de l’educació i treballarem per desenvolupar projectes vinculats a les polítiques socials d’inclusió per tal que esdevinguin una referència mundial”, ha assegurat el regidor qui ha apuntat que aquest “és un dels millors reconeixements al compromís que ha establert el govern municipal amb l’educació”.
De fet, el Congrés servirà de plataforma per aquesta fita ja que els seus objectius són dialogar, intercanviar i reflexionar respecte al potencial educador de les ciutats.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram