El confinament va provocar un augment de l’angoixa entre la gent. Foto: Arxiu

Set de cada deu famílies ateses per Càritas de Barcelona van patir episodis d’angoixa durant el confinament, segons un informe publicat ara per l’entitat i que es va fer a finals de maig. Entre els enquestats, més del 30% expliquen que estan pitjor de salut que abans de les restriccions.

“El confinament ha sigut una mesura efectiva per frenar el coronavirus, però ha tingut unes derivades emocionals i de convivència que seran difícils de resoldre”, afirma en declaracions a l’ACN Joan Bas, psicòleg de Càritas. Bas i l’equip de psicòlegs de l’entitat van atendre més de 600 persones des del començament de l’estat d’alarma fins al 31 de juny.

A banda de les mesures de confinament i les limitacions que van comportar, la convivència familiar també es va veure afectada per la situació. Gairebé un 20% de les famílies amb qui Càritas ha tingut relació van patir conflictes, mentre que un 40% expliquen que no poden comptar amb familiars o amics que els puguin oferir suport emocional quan ho passen malament.

Per últim, entre les famílies ateses per Càritas l’afectació del coronavirus ha estat del 10%. Un 5,5% dels enquestats assegura haver donat positiu del virus i un 4,2% diu haver tingut símptomes clars però que no van poder fer-se la prova. La incidència de la malaltia ha estat 2,6 punts superior en aquestes famílies que la mitjana de la demarcació de Barcelona.