El programa Obert al futur està donant els seus fruits. Des que es va posar en marxa el passat mes de març ja hi han participat un total de 500 botiguers, els quals a través de més de 130 càpsules gratuïtes han pogut gaudir d’una àmplia oferta formativa gratuïta en gestió empresarial i capacitació tecnològica.

Impulsat per la Regidoria de Comerç, Consum i Mercats de l’Ajuntament a través de Barcelona Activa, la iniciativa ha demostrat ser una eina útil al servei dels comerciants, ajudant-los a millorar la seva competitivitat en un entorn de crisi i de canvi en els hàbits de consum. Així ho certifiquen les primeres enquestes de valoració dels participants, que es mostren “satisfets” o “molt satisfets” amb el que han après.

Horta Guinardó, va ser el primer dels nou districtes de la ciutat que es van sumar al projecte el mes de març passat i l’experiència ha estat molt positiva. Una experiència que ha estat possible gràcies a la col·laboració entre Barcelona Activa, els districtes, els eixos i les associacions de comerciants, que han estat molt actives en la difusió del programa.

Les classes, amb una mitjana de 15 participants, s’han desenvolupat a les diferents seus dels districtes i a equipaments municipals en horaris compatibles amb la jornada laboral dels assistents. Per sectors, l’alimentació i el tèxtil han estat els protagonistes, tot i que també hi ha hagut representants d’altres àmbits com les floristeries, les joieries, les copisteries o els centres d’estètica, mostrant així la pluralitat del comerç de la ciutat. En molts casos, l’aula s’ha convertit també en un espai de trobada i d’intercanvi d’experiències per un sector que busca recursos per afrontar la crisi.

Obert al futur s’emmarca en el conjunt d’accions que conformen el Pla d’Impuls i Suport al Comerç de Barcelona, que conté un total de 43 mesures i 182 actuacions a desenvolupar en els pròxims tres anys amb l’objectiu principal d’apostar per un comerç innovador, modern i sostenible. En altres paraules, pel comerç de proximitat propi i genuí de la ciutat.

Macrorecollida d’aliments solidària al Carmel

El barri del Carmel mostrarà la seva vessant més social i solidària el cap de setmana que ve.
Per als dies 4, 5 i 6 d’octubre s’ha preparat una macrorecollida d’aliments a tot el barri destinada a fer arribar el menjar als més necessitats.
La recollida està organitzada per algunes entitats i parròquies del barri del Carmel.
S’han establert diversos punts de recollida als que la gent es pot adreçar i portar qualsevol tipus d’aliment per fer una donació. Divendres i dissabte els punts de recollida estaran situats al carrer Llobregós, al Mercat del Carmel i a la Rambla. L’horari de recollida serà de 10h a 20h el divendres i de 10h a 14h el dissabte.
Diumenge el punt de recol·lecta es traslladarà al Camp de Futbol de la Cultural Deportiva Carmelo. A les 12h hi haurà un partit solidari entre el CR Carmel i l’Escola de futbol Mataró CE.
L’entrada s’haurà de pagar amb aliments i també es podrà fer donació de menjar al mateix camp qui ho prefereixi.
Aquesta no és la primera vegada que el Carmel organitza una macrorecollida d’aliments, ja que l’octubre de l’any passat es va realitzar la mateixa iniciativa que va també va incloure un partit de futbol i diversos punts on portar menjar.
Els organitzadors van considerar que l’anterior edició va ser un èxit gràcies als voluntaris i a tota la gent que va aportar aliments.
Fa un any es van recollir 1.605 quilos de menjar que es van repartir entre les famílies derivades per Serveis Socials a les parròquies de Mont Carmel i Santa Teresa. També es van recollir donacions de 174 euros per comprar aliments bàsics.
Els veïns i veïnes del Carmel són conscients que la solidaritat és més necessària que mai i que les accions en l’àmbit del barri són molt efectives, per això han organitzat, un any més, la macrorecollida.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram